Doi polițiști din Codlea sunt acuzați că au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 18 nov 2023, 12:57

Un bărbat de 35 de ani, victima unui accident rutier, ar fi fost lăsat să zacă pe asfalt chiar de polițiștii care au venit la locul accidentului.

Un incident șocant a zguduit comunitatea din Codlea, unde doi polițiști sunt acuzați că au ignorat și lăsat să zacă pe asfalt un bărbat lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Mai mult de 30 de minute au trecut până când victima a primit ajutor, într-un episod care ridică semne de întrebare asupra profesionalismului și empatiei forțelor de ordine.

Scandalul care șochează Codlea

O dramă șocantă a avut loc în Codlea, unde doi polițiști sunt acuzați că au ignorat și lăsat să zacă pe asfalt un bărbat lovit de o mașină

pe trecerea de pietoni. Incidentul a avut loc la doar câțiva zeci de metri de sediul Poliției Codlea, iar victima, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost abandonată timp de mai bine de 30 de minute, în ploaie, fără ca polițiștii să apeleze la serviciul de urgență 112.

O șoferiță de 19 ani a lovit bărbatul pe trecerea pentru pietoni, iar în loc să intervină prompt, polițiștii au lăsat victima să zacă pe asfalt, fără a-i acorda primul ajutor și fără a suna la serviciul de urgență.

Martorii oculari au fost cei care au sunat la 112, iar ambulanța a ajuns la fața locului abia după 20 de minute.

Citește și: Ce a pățit o tânără din București, în această dimineață, la stația de metrou Unirii: „O doamnă cu un domn m-au împins până am ajuns să mă lovesc..mi-au mai spus și că sunt proastă că mă plâng”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Un martor l-a întrebat pe unul dintre polițiști dacă au verificat pulsul victimei

Potrivit evz.ro, cazul a luat o întorsătură șocantă atunci când un martor a întrebat unul dintre polițiști dacă au verificat pulsul victimei, iar acesta a recunoscut că nu au făcut-o. Conversația a fost captată într-un video, unde se poate auzi indignarea martorilor față de indiferența și nepăsarea polițiștilor în fața tragediei.

Sociologul Gelu Duminică a comentat că astfel de comportamente reflectă problemele sistemului de educație și a subliniat că indiferența adultului poate fi rezultatul lipsei de educație și a valorilor transmise în familie.

Reacția Poliției și măsurile luate

Oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au anunțat că au demarat verificări interne pentru a elucida motivele pentru care polițiștii din Codlea au acționat necorespunzător.

Au fost dispuse măsuri urgente pentru a clarifica situația și pentru a îmbunătăți protocolul de intervenție în situații de urgență.

„Fiecare misiune trebuie desfășurată în spiritul respectului pentru lege și pentru cetățean”, au subliniat reprezentanții Poliției Județene Brașov. De asemenea, s-a anunțat că polițiștii vor fi reinstruiți cu privire la modul de intervenție și de acțiune în situații similare.

Citește și: Cine sunt victimele teribilului accident din Galați ”Ți-e frică să traversezi” Un tată și fiica lui au decedat pe loc în urma impactului

Scandalul a atras atenția publicului asupra problemelor din sistemul de aplicare a legii, iar societatea așteaptă măsuri ferme și transparente pentru a asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.