Doi români s-au înecat pe o plajă din Spania, iar un copil este în stare gravă - Cum s-a produs tragedia

Autor: Alina Petre
Actualizat: 19 mai 2023, 00:30

Doi români s-au înecat în Spania

Doi români s-au înecat joi pe o plaja din Salou, Spania. Un copil se află în stare gravă și a fost transportat la spital cu elicopterul.

Doi bărbați români de 60 și 46 de ani s-au înecat în Spania. Incidentul s-a petrecut pe plaja Els Capellans din Salou. 

Un minor de 15 ani, fiul bărbatului de 46 de ani, a fost transportat în stare gravă la spital, cu un elicopter, potivit westobserver.com.

Cum s-a produs tragedia

Alarma s-a dat joi, în jurul orei 15:35 când salvamarii au observat un grup de persoane cu probleme în apă, în zona stâncilor de pe plajă, și s-au dus să-i scoată din apă și să înceapă lucrările de

resuscitare.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, iar în cele din urmă au reușit să-i aducă la mal. Salvatorii au început imediat manevrele de resuscitare, dar din nefericire pentru cei doi bărbati, unul de 60 de ani și unul de 46, eforturile au fost însă în zadar și a fost constat decesul.

Minorul încă respira și a fost transportat de urgenţă la spital cu un elicopter, dar starea lui este gravă.

Plaja Els Capellans este o plajă supravegheată și la momentul producerii evenimentului se făcea trecerea de la steagul galben la cel roșu din cauza valuritor puternice, relatează sursa citată.

Autoritățile continuă cercetările și au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstantele producerii evenimentului tragic.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În această vară 19 persoane s-au înecat pe plajele catalane, iar anul trecut, în aceeași perioadă, 14 persoane au murit înecate.

Citeste si: Ce semnificație au steagurile salvamarilor și de ce e important să ții cont de ele

Ce semnificație au steagurile salvamarilor

O secundă de neatenție, un val prea puternic sau care te ia pe nepregătite și viața se poate termina și asta pentru că am ignorant  steagurile salvamarilor. Iată ce semnificație au steagurile salvamarilor și cum puteți să vă distrați în siguranță.

Primul steag este unul pe care îl vom găsi peste tot și este o amintire a faptului că plaja este supravegheată de un salvamar și este cel cu o jumătate roșie și cealaltă jumătate galbenă. Al doilea va fi format din primul steag și altul de culoare galbenă, care ne spune că înotul este recomandat doar persoanelor experimentate deoarece există posibilitatea de a fi un pericol.

Ultima atenționare și cea de care trebuie să ținem cont în mod deosebit este formată din primul steag și altul de culoare roșie care ne arată că înotul este interzis.

Ultimul steag este unul întâlnit mai rar, este unul alb/negru, în caruri, care ne arată că pe plaja respectivă înotul este interzis, acces având doar ambarcațiunile.

Citeste si: Cine era salvamarul care a murit în timp ce încerca să salveze un turist de la înec, în Eforie Nord. Sorin avea 48 de ani