Doi soţi din Cluj au murit nevinovaţi din cauza unui şofer băut şi drogat, care nu s-a asigurat: „Ce a fost aseară, Doamne, fereşte!”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 23 oct 2023, 10:37

Doi soți au fost uciși de un șofer beat care nu s-a asigurat: „Ce a fost aseară, Doamne, fereşte!”

Sursa: observator

Un accident rutier extrem de grav a avut loc sâmbătă seară pe un drum din județul Cluj. Un șofer de 24 de ani, beat și drogat, s-a urcat la volan și, într-o depășire, a intrat în coliziune cu un alt autoturism în care se aflau doi soți.

„Ce a fost aseară, Doamne, fereşte!” sunt cuvintele unui martor, care se afla la trei mașini distanță în spate și a observat impactul dezastruos.

Accidentul a avut loc sâmbătă pe drumul de la Gherla spre Dej. Se pare că tânărul de 24 de ani a depășit două mașini, iar când a vrut să intre înapoi pe banda sa, a izbit autoturismul celor doi. 

Doi soți au fost spulberați de un tânăr beat și drogat

Cei doi soți se deplasau liniștiți înspre Dej, când au fost izbiți din plin, aceștia murind pe loc. Impactul a fost unul devastator, întrucât tânărul deja se afla pe contrasens și depășea o altă mașină care era pe contrasens. Când s-a întors pe banda sa, a lovit cu spatele autoturismul celor doi soți. 

Potrivit martorilor și fiind testat ulterior cu aparatul etilotest, tânărul consumase alcool, iar analizele toxicologice sugerează că acesta a consumat și droguri. 

Citește și: Mario Iorgulescu scapă de plata despăgubirilor. City Insurance trebuia să plătească 200.000 de euro daune morale, însă este în faliment

Eram a treia, a patra maşină! Veneam de pe partea aia! Ce a fost aseară... Doamne, fereşte! A depăşit şi nu s-a băgat când trebuie pe banda lui!”, a spus un martor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Aici, uite, intră în depăşire! A ieşit de pe contrasens! A depăşit două maşini şi s-a dus glonţ înapoi!” a spus un altul.

În ciuda manevrelor de resuscitare, cei doi soți nu au mai avut nicio șansă, medicii fiind nevoiți să constate decesul.

Șoferul era cunoscut cu antecedente. Acum riscă cel puțin 10 ani de închisoare

Şoferul vinovat este cunoscut ca fiind o problemă în trafic. După ce și-a luat carnetul în urmă cu doi ani, acesta deseori circula cu viteză. Pe internet există o filmare în care acesta dansează la volan și apasă puternic accelerația.

După o asemenea tragedie, șoferul vinovat este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă cel puţin 10 ani de închisoare. 

Citește și: Mario Iorgulescu scapă de plata despăgubirilor. City Insurance trebuia să plătească 200.000 de euro daune morale, însă este în faliment

„A fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 00.60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul drug test au reieşit indicii cu privire la prezenţa substanţelor psihoactive”, a transmis Iulian Timşa, purtător de cuvânt IPJ Cluj, potrivit Observator.

Bărbatul decedat avea 67 de ani și se întorcea împreună cu soția sa, în vârstă de 63 de ani, de la un concert într-o biserică.