Doi tineri de origine română, ostaticii teroriștilor Hamas. Aceștia au postat imagini în care o umileau, fără milă, pe prizonieră: „O numeau câine”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 18 oct 2023, 09:54

Cei doi tineri sunt prizonierii Hamas

Sursa: Captură YouTube; TikTok

Războiul din Israel a fost declanșat de către teroriștii din gruparea Hamas. Aceștia au invadat Țara Sfântă pe 7 octombrie, măcelărind populația nevinovată.

Mii de civili au avut de suferit din cauza războiului dintre Israel și gruparea islamistă Hamas, iar numărul victimelor crește pe zi ce trece.

Cine este fata umilită de militanții Hamas

Pe lângă faptul că au curmat mii de vieți, palestinienii au luat sute de ostatici. Printre persoanele răpite, se numără și doi tineri cu origini românești, Moran Sella Yanai și Bar Kuperstein.

Familiile celor doi provin din România, însă aceștia au crescut în Israel.

Amândoi au fost surprinși de către palestinieni în timp ce petreceau la festivalul de muzică Supernova, care a avut loc în zona Fâșiei Gaza. Din păcate, cei doi nu au reușit să scape, fiind luați prizonieri de către gruparea Hamas.

Moran se ocupă cu design-ul de bijuterii, fiind foarte cunoscută, în Israel, pentru ceea ce face.

După ce răpitorii au publicat filmarea cu tânăra israelită Maya, nu a mai durat mult până când au postat un clip și cu Moran.

Dacă Maya părea a fi îngrijită și tratată ca un „oaspete” de către teroriști, prin opoziție, tânăra cu origini românești era batjocorită. În videoclip se poate observa cum aceasta se află la pământ, îngenuncheată și umilită de către palestinieni, pe care fata îi implora să o elibereze.

„O numeau câine sau cățea de evreică și spuneau ce o să îi facă. Este sora soției mele, e ca și cum ar fi sora mea cea mică. Un suflet minunat iubitor pașnic, o artistă cu o fire creatoare și o ființă foarte iubitoare.”, a declarat cumnatul fetei, pentru 9 News Australia.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

@missingmoran Imagine how we felt seeing moran begging on the festival fields being kidnapped (its on the end of this video) Help us bring moran back! Please share it to your friends and spread the word about our dear moran #MissingMoran #standwithisrael #novafestival #israel #nova ♬ Lights Are On- Tom Rosenthal

Citește și: „Spune-mi că eşti în viaţă, spune-mi orice” Ultimele mesaje a doi îndrăgostiți, înainte de a a fi uciși de teroriștii Hamas

Cine este celălalt tânăr răpit de teroriști

Bar Kuperstein, celălalt tânăr cu origini românești era printre organizatorii respectivului festival. Acesta nu avea mai mult de 21 de ani când a fost răpit. De el depindea întreaga familie, căci tatăl lui este imobilizat într-un scaun cu rotile.

Bar a fost, și el, filmat în timp ce era supus unor torturi nemiloase de către islamiști. Însă, familia lui speră din tot sufletul ca acesta să se întoarcă acasă și se roagă să fie sănătos și viu.

Marți, pe 17 octombrie, premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Externe, Luminița Odobescu au fost la Israel, pentru a sta de vorbă atât cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Cei doi au venit în Țara Sfântă pentru a solicita deschiderea coridoarelor umanitare.

Prin această măsură, oficialii se gândesc atât la cei 240 de români care sunt captivi în Gaza, cât și la restul civililor care vor să fugă din calea războiului nemilos.

Citește și: Războiul dintre Israel și Hamas riscă deglobalizarea și inflația!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.