Doi tineri din Călărași, stropiți cu acid sulfuric în toiul nopții! Victimele au fost transportate de urgență la două spitale din București

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 05 iun 2024, 13:43

Ce se întâmplă în aceste momente cu tinerii atacați

Sursa: Călărași PRESS

Luni, 4 iunie, în jurul orei 22:15, cartierul Măgureni, din Călărași, a fost zguduit de un incident înspăimântător. Doi tineri au fost victimele unui atac cu acid sulfuric, comis de o persoană necunoscută.

Fata și băiatul de 29 și, respectiv, 24 de ani, se aflau într-un autoturism parcat pe strada Independenței, din Călărași, când atacatorul s-a apropiat și a aruncat cu acid sulfuric pe ei. La scurt timp după atac, mai multe echipaje de poliție și medicale au sosit la fața locului.

În ce stare se află tinerii stropiți cu acid sulfuric în Călărași

Medicii de pe ambulanță au acordat imediat primul ajutor victimelor, care prezentau arsuri severe. Ulterior, ambii tineri au fost transportați la Spitalul Județean Călărași, unde au fost intubați și pregătiți pentru transferul la două spitale din Capitală, pentru tratament de specialitate.

„Pacienții au ajuns la noi la spital, unde au primit îngrijirile imediate, atât în ambulanță, cât și în camera de gardă. După stabilizare, domnișoara a fost transferată la Spitalul «Bagdasar-Arseni», din București, și domnul a fost transportat la Spitalul Floreasca, din București.

Citește și: O bunică din Călărași a murit la câteva minute distanță de nepoata ei, din cauza șocului. Vecinii fac dezvăluiri cutremurătoare în cazul tragediei. Peștele care i-a adus moartea

Starea domnișoarei era mult mai bună, a fost și operată în cursul serii de ieri (n.r. 4 iunie) la spitalul «Bagdasar». La domnul de 24 de ani leziunile au fost mult mai severe, pe o suprafață extinsă a corpului”,  a

declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Călărași, Andrei Dumitrescu, pentru Călărași PRESS.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Atacatorul este căutat de către polițiști

Atacatorul a aruncat cu acid sulfuric pe băiat, care se afla pe scaunul pasagerului. Acesta s-a ales cu arsuri pe față, ochi, care este cel mai afectat, gât, căi aeriene, torace și pe abdomenul anterior. Cantitatea de acid care a ajuns pe tânără a fost una mult mai mică, iar aceasta are leziuni pe câteva zone ale feței și ale gâtului.

Poliția a deschis o anchetă pentru tentativă de omor, cercetările fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Inspectoratul Județean de Poliție Călărași a demarat imediat investigațiile pentru a identifica autorul faptei și urmează să clarifice circumstanțele în care s-a produs atacul.

Citește și: HORROR. Pensionar arab in varsta de 80 de ani si-a DESFIGURAT iubita in varsta de 19 ani din GELOZIE ca nu l-a mai vrut

„Având în vedere aspectele sesizate și gravitatea faptei, la fața locului s-a deplasat o echipă amplă de polițiști, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorului și stabilirea situației de fapt”, transmite IPJ Călărași, conform sursei citate.