Doi tineri din Cluj au avut parte de șocul vieții după ce s-au mutat cu chirie: „Am rămas amândoi muți de frică”. Cum au reacționat proprietarii apartamentului în urma întâmplării

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 31 ian 2024, 17:51

Ce au pățit doi tineri care s-au mutat într-un apartament închiriat

Sursa: Pixabay

Chirie cu surprize. Doi tineri chiriași au avut parte de un musafir nepoftit la scurt timp după mutarea în noua locuință. Vezi despre ce este vorba.

Doi tineri care au decis să se mute într-un apartament cu 3 camere în Cluj-Napoca au împărtășit o experiență neașteptată imediat după semnarea contractului de închiriere. După ce au efectuat plățile pentru chiria lunară și garanția, proprietarii apartamentului le-au comunicat un detaliu crucial, care nu fusese menționat anterior și care i-a șocat pe noii chiriași.

Ce au pățit tinerii la o săptămână după ce s-au mutat

Cei doi tineri au împărtășit pe platformele de socializare experiența lor recentă cu mutarea într-un apartament în chirie. Aceștia au dezvăluit că totul a fost normal până în momentul în care proprietarii le-au comunicat un detaliu important, însă abia după semnarea contractului.

Cu un ton relaxat, proprietarii au menționat că în trecutul apartamentului, pe care cei doi tineri l-au închiriat cu un contract oficial, a locuit un bărbat care a fost evacuat sub intervenția Jandarmeriei.

Acest fost locatar insistase să rămână acolo fără plată și chiar revenise la ușa apartamentului după ce fusese deja dat afară. 

Citește și: Prețul locuințelor a crescut în Uniunea Europeană: Pe ce poziție se află România

„Ne-am hotărât, și după ce am semnat contractul și am plătit chiria și garanția proprietarii ne-au spus că: „Aaaa, știți ce voiam sa vă mai zicem? Este un om pe care a trebuit să-l dăm afară cu jandarmeria și vecinii au zis că l-au mai văzut pe stradă, nu credem

că va mai veni dar am zis sa va zicem ca să știti”. Șoc și groază din partea noastră, însă plătisem și semnasem deja, plus că oamenii au reușit sa ne convingă că individul e inofensiv (plus că ne doream foarte mult sa ne mutam în apartament)”, a dezvăluit tânăra pentru Știridecluj.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Tinerii au avut parte de un musafir nepoftit după mutare

Tânăra a relatat că la o săptămână de la mutarea în noul lor apartament, cineva a sunat la sonerie și a bătut la ușă. Cei doi l-au întrebat cine este și răspunsul a fost:" Deschideți ușa!". Tânăra a refuzat să deschidă, iar persoana de la ușă a afirmat că îi căuta pe proprietari.

Aceasta le-a spus că proprietarii nu sunt acolo, iar individul a insistat să deschidă ușa. Când i s-a cerut să se prezinte, individul a replicat:" Dar nu vreți să mă cunoașteți?". Cu toate acestea, tânăra a refuzat, iar persoana a plecat. 

„Am rămas amândoi muți de frică, nu am putut reacționa și doar am rămas în fata ușii tremurând.

Este interfon la scară, dar omul a intrat cumva, noroc ca yalele ușii de la apartament au fost schimbate”, a mai spus tânăra.

Cum au reacționat proprietarii în această situație

Cei doi au informat proprietarii cu privire la incident, însă proprietarii au reacționat cu indiferență și au sugerat să sune la poliție în cazul în care individul mai revenea. În acea seară, proprietarii au sunat și au discutat, iar tânăra le-a adresat întrebări cu privire la motivele pentru care individul a fost dat afară, repetând de mai multe ori că îi este teamă. După această discuție, proprietarii au realizat gradul de spaimă al tinerilor și au început să ia măsuri de securitate, inclusiv schimbarea interfonului și a cheii pentru toți vecinii, precum și solicitarea semnăturilor pentru instalarea unei camere de supraveghere la intrarea în apartament. Între timp, cei doi tineri au început să caute alte apartamente și să încerce să se mute.

Citește și: Bianca Mândru de la ”Casa iubirii” s-a mutat în casă nouă: ”Este unul dintre motivele pentru care mă mut aici” Care este primul obiect adus de Bianca în casă

Noi deja nu mai știm ce să credem, ne simțim batjocoriți. Mi se pare josnic ce au făcut, ca ne-au zis doar după semnarea contractului. Acum trebuie sa stăm cu frica pana găsim alt apartament. Când le-am zis ca am fost sa vedem apartament au zis ca: ‘Noi nu va putem ține dar v-am zis de la început’. Întrebarea mea este dacă exageram? Ce-ați face în locul nostru?”,  au povestit tinerii.

Tinerii și-au exprimat nemulțumirea pe o rețea de socializare și speră că alte persoane nu vor trece prin aceeași situație. Aceștia susțin că bărbatul ar fi fost evacuat în luna iunie a anului 2023 și că ei s-au mutat în ianuarie 2024, fiind timp suficient pentru ca proprietarii să fi luat măsurile corespunzătoare.