Doi turiști au fost dați dispăruți în Grecia, după ce au intrat în apă! Valurile erau extrem de puternice

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 iul 2022, 10:50

Doi turiști au fost dați dispăruți în Grecia, după ce au intrat în apă, deși valurile erau extrem de puternice

Sursa: Istock

Trei turiști care se aflau în Grecia au fost dați dispăruți, după ce au intrat în mare. Valurile erau puternice, iar aceștia au fost duși în larg. Unul dintre turiști a fost salvat, iar căutările celorlalți doi continuă.

Sâmbătă, 9 iulie, trei bărbați, aflați în vacanță în Grecia, au intrat în mare, deși aceasta nu oferea condițiile propice de înot. Turiștii veniseră din Macedonia de Nord pentru a se bucura de câteva zile de relaxare și de distracție.

Trei turiști au fost purtați de valurile puternice în largul mări

Cei trei bărbați au intrat în apă și, conform unui purtător de cuvânt al pazei de coastă, vântul și valurile puternice i-au dus în larg.

Conform stirileprotv.ro, unul dintre ei a fost salvat, iar ceilalți doi încă sunt căutați de mai multe persoane din Grecia. Dispariția lor a avut loc în apele din jurul insulei Halkidiki

Mai mulți voluntari din Grecia din regiune asistați de un elicopter și de câteva ambarcațiuni de pescuit au continuat și ieri, duminică, 10 iulie.

Grecia a fost cuprinsă de inundații

Vremea nefavorabilă a făcut prăpăd în Grecia în weekend-ul 9-10 iulie. Insulele Thasos și Skyros au fost cuprinse de inundații, iar mașinile atât ale locatarilor, cât și ale turiștilor, au fost luate de ape.

Citeste si: Plajele din Egipt încep să se redeschidă treptat, însă turiștii nu au voie să între parfumați în apă pentru a nu atrage rechinii! Iată ce sfaturi au lansat autoritățile egiptene!

Mai mult decât atât, pe insula Skyros, din cauza alunecărilor de teren, drumurile au trebuit să fie închise și, conform postului național de radio, două poduri au fost distruse din cauza apelor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe parcursul nopții dinspre sâmbătă spre duminică, 9 spre 10 iulie, precipitațiile au continuat să își facă simțită prezența, însă, în după-amiaza ultimei zilei de weekend, acestea s-au ameliorat.

Mai multe incendii de vegetație au luat naștere și anul acesta în Grecia. Din cauza temperaturilor extreme și din cauza secetei puternice, mai mulți pompieri români au ajutat la lichidarea incendiilor de vegetație din apropiere de Atena.

Grecia a primit ajutor din partea pompierilor români

28 de pompieri români au intervenit în regiunea Schimatari, din zona de nord a Atenei, pentru a stinge un incendiu de vegetație, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

În urma intervenției pompierilor români și a celor greci, un parc de panouri fotovoltaice și o fermă de animale se află acum în afara oricărui pericol.

Citeste si: Atenţionare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Autorităţile locale au emis o avertizare de incendiu

„Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de maşini de stingere, precum şi aeronave specializate), colegii noştri au salvat o fermă de animale şi un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor.

Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, se arată în postarea DSU de pe pagina sa de Facebook.

Responsabil pentru izbucnirea incendiului a fost vântul puternic din acea zonă, iar focul s-a aprins la aproximativ 50 de km de Capitala Greciei, potrivit digi24.ro.

 

Taguri: