Doliu în Biserica Ortodoxă Română! A murit chiar de Anul Nou!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 iul 2022, 23:30
Preotul Ioan Herda a murit de Anul Nou!

Biserica Ortodoxă Română e în doliu, după ce un preot apreciat și cunoscut a murit de Anul Nou.

Este vorba despre părintele paroh Ioan Herda, de la Biserica Sf. Nicolae din Brașov. Biserica este amplasată în Piaţa Unirii din Şcheii Brașovului.

Părintele Ioan Herda era unul dintre cei doi preoți care slujeau în această biserică. Celălalt este părintele Vasile Prodea.

Potrivit newsbv.ro, preotul Ioan Herda se deplasa din ce în ce mai greu în ultima vreme, având probleme serioase la un picior de ani buni. 

Un actor cunoscut a încetat din viață!

Recent a încetat din viață actorul Florin Anton, la 64 de ani. Actorul avea 64 de ani și a fost înmormântat pe 30 decembrie la Cimitirul Bellu. Florin Anton era cunoscut pentru rolurile din „Pădureanca” și „Faleze de nisip”.   

Printre cei care și-au manifestat regretul pentru trecerea în neființă a lui Florin Anton se numără Marian Râlea, cunoscut pentru interpretarea rolului "Magicianului" într-un show de divertisment pentru copii și Dorina Chiriac.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

”Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin vulnerabili și nu știu să lupte cu virușii omenești care îi pot răpune! Drum bun, dragul meu coleg și prieten, Florin Anton! Rămâi mereu în sufletul meu”, a scris Marian Râlea pe Facebook.

„Anton reușea să facă să nu îl mai simt acolo, aproape, în spatele meu. Se depersonaliza, se dezintegra, dispărea. Paralizam temporar. Ne ridicam fără consistență deasupra materiei. gravitația era numai un concept de care avem voie să râdem.

Singurul lucru concret era mereu o boabă lichidă. lacrima unei apuse suferințe înmărmurite îmi cădea dintre gene și se spărgea în mii de steluțe pe lemnul viu al bastonului de Maestru, sceptrul magic al unui artist alchimist, bățul ăla luat de pe masa de recuzită din culisele teatrului, care, odată intrat în scenă în mâna actorului credincios,

avea puterea să schimbe istoria, să vindece, să absolve.

A plecat ieri. Teatru în teatru în teatru. Iluzie. Copiii lui, Hänsel și Gretel, au crescut acolo, în teatru. Acolo au învățat mai întâi paradoxul vieții artistului: umilința și înălțarea într-o aceeași clipă a unui timp temporar suspendat. Ioana și Vladimir sunt copii de Maestru.

Acum opresc timpul să vindece lumi. Actriță, regizor. Lacrimile se sparg în mii de steluțe pe sceptrul care nu e altceva decât recuzită de scenă.

Dar în mâinile credinciosului, are putere să vindece lumi. Asta nu-i o iluzie. Dumnezeu să ierte și să primească în brațe”, a scris Doina Chiriac pe contul ei despre regretatul Florin Anton, care i-a fost profesor.

Citeste si: A făcut infarct la două ore după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ce au anunțat autoritățile?