Doliu în cinematografia din Turcia! Unul dintre cei mai apreciați actori ai generației de aur s-a stins din viață astăzi! Iată ce mesaj emoționant a transmis celebrul Caner Cindoruk, în memoria mentorului său!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 nov 2022, 19:52
Caner Cindoruk Foto(7)

Caner Cindoruk, afectat de moartea fulgerătoare a renumitului actor Riza Akin

Sursa: Instagram Caner Cindoruk

Tristețe fără margini pentru actorii din Turcia! Marele actor Riza Akin s-a stins din viață astăzi! Iată ce mesaj a transmis Caner Cindoruk în memoria regretatului sau mentor! 

Momente de tristețe și lacrimi pentru regretatul actor Riza Akin, care a decedat astăzi, în urmă unui atac cerebral, la vârstă de 65 de ani. Potrivit presei din Turcia, celebrul actor a suferit o hemoragie cerebrală, în urmă unui atac cerebral și a fost transportat de urgență la spital, unde a fost operat rapid însă starea lui s-a înrăutățit la scurt timp după intervenția chirurgicală și a decedat în secția de terapie intensivă.

Cumplita veste despre moartea regretatului actor Riza Akin a fost anunțată în spațiul public de către actorul Menderes Samancilar, care a publicat un mesaj de condoleanțe pe contul lui de socializare. 

„Am pierdut fratele meu drag”, a scris actorul Menderes Samancilar.

Doliu în cinematografia din Turcia! Unul dintre cei mai apreciați actori ai generației de aur s-a stins din viață

Rıza Akın s-a născut în anul 1957 în orașul Adana, acolo unde a crescut și a studiat peste ani. Încă din timpul liceului, Riza și-a descoperit pasiunea pentru teatru și a început să joace în echipa de teatru a școlii, mai precis în cadrul Centrului Comunitar Adana. După absolvirea liceului, Riza Akin s-a mutat în Ankara, unde a studiat Facultatea de Teatru în cadrul Universității de Stat și apoi a început să joace pe scenă Teatrului Ankara Birlik.

Pentru că și-a dorit enorm să își îndeplinească și cel de-al doilea mare vis, acela de a deveni și un jurnalist de renume, Riza Akin a decis să ia o pauză de la carieră de actor între anii 1969-1977, timp în care a studiat Comunicarea și a început să lucreze că jurnalist.

Citeste si: Caner Cindoruk, protagonistul serialului Infidelul, schimbare spectaculoasă de look pentru noul lui proiect! Iată cum arată acum celebrul actor, maturizat cu câțiva ani!

După 1977, actorul a reînceput să joace la Teatrul din Adana, unde a fondat Grupul de Teatru al Municipalității Seyhan în 1997 și a lucrat în funcția de consultant de artă timp de cinci ani. Riza Akın a revenit pe platourile de filmare în anul 2005 în distribuția filmului „Quartet”, realizat de regizorul Tayfun Pirselimoğlu. Și în prezent lucra la un nou proiect important, încă un film de excepție, Sevmedim Deme, ce urmă să fie lansat în cinematografe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Moartea a venit fulgerător pentru regretatul actor Riza Akin, care era mai fericit că oricând și pe plan personal, deoarece în anul 2019 se căsătorise cu japoneză Miho Shimotashiro și aveau o căsnicie împlinită.

Prietenii lor apropiați au menționat faptul că Akın plănuia să plece în Japonia împreună cu soția lui, pentru a cerceta un proiect de carte despre cultură alimentară japoneză în zilele următoare.

Pe de altă parte, mulți colegi de breaslă ai renumitului Riza Akin sunt șocați și copleșiți de tristețe de când au aflat tragică veste. Printre aceștia se numără și celebrul Caner Cindoruk. Acesta a transmis pe contul lui de socializare un mesaj în memoria bunului sau prieten și mentor important al carierei sale și a publicat și câteva imagini în care se aflase pe platourile de filmări alături de Riza Akin cu ani în urmă. 

„Odihnește-te în pace fratele meu frumos!”, a scris Caner Cindoruk în dreptul imaginii publicate contul lui de Instagram.

Potrivit presei din Turcia, o ceremonie va avea loc pentru regretatul Rıza Akın în cursul zilei de joi, 3 noiembrie, la ora 12:00, la Cinema Atlas, iar  înmormântarea celebrului actor va avea loc vineri, 4 noiembrie, în orașul natal, Adana.

Citeste si: Volkan din serialul Infidelul, transformare uluitoare de-a lungul timpului! Iată cum arăta celebrul actor Caner Cindoruk pe vremea când avea doar douăzeci de ani!

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.