Doliu în industria muzicală românească. Un cunoscut cântăreț a încetat din viață: „Drum lin către stele”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 01 mar 2024, 09:45

Doliu în industria muzicală din România

Sursa: Pexels

Veste tristă pentru iubitorii de muzică populară. Iorgu Cleanu, un cunoscut și apreciat interpret, a decedat la vâsta de 66 de ani.

O umbră de tristețe a acoperit scena muzicală din România în urma anunțului tulburător al dispariției unui talentat artist. Inimile celor care au avut privilegiul să-l cunoască și să se bucure de muzica sa vibrează acum în tăcere, iar rețelele de socializare sunt inundate de mesaje sincere de condoleanțe.

A murit interpretul Iorgu Cleanu

O adâncă tristețe s-a abătut asupra industriei muzicale românești odată cu trecerea în neființă a unui remarcabil cântăreț de muzică populară, Iorgu Cleanu, la vârsta de 66 de ani.

Originar din Onești, acest apreciat rapsoz și-a dedicat întreaga viață aducerii bucuriei prin muzica sa autentică.

Vestea nefericită a trecerii sale la cele veșnice a fost răspândită cu tristețe pe platformele de socializare, unde apropiații au transmis condoleanțe sincere. În plus, comunitatea din județul Bacău, căreia Iorgu Cleanu i-a încântat inimile cu versurile sale încărcate de emoție, a exprimat profundul său regret prin numeroase mesaje de durere și recunoștință.

Citește și: De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Marius, fratele lui, a povestit despre ultimele clipe din viața artistului

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„A plecat la cele veșnice. A fost unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Onești. A fost un bun prieten, mereu glumeț, mereu cu o vorbă bună și înțeleaptă. Drum lin către stele”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook –  Onești – Municipiul nostru.

Mesajele de condoleanțe au curs pe rețelele de socializare

Cu moartea lui Iorgu Cleanu, inimile celor care au avut privilegiul de a-l întâlni și asculta s-au umplut de un gol imens.

Vestea tragică a stârnit șoc și tristețe în rândul admiratorilor săi, chiar dacă în zilele dinaintea decesului, talentatul interpret era internat în spital. Pentru mulți, impactul pierderii sale este amplificat de amintirile pline de emoție și frumusețe oferite de muzica sa autentică.

Citește și: De ce boală rară suferea Cat Janice, artista care a devenit virală pe TikTok după ce i-a dedicat un ultim cântec fiului său: „A plecat în pace”. Povestea emoționantă din spatele celebrei piese

Iorgu Cleanu a fost nu doar un artist apreciat, ci și o figură semnificativă pentru comunitatea din Onești. Cariera sa muzicală bogată a făcut din el o prezență constantă la evenimentele locale, iar impactul său s-a resimțit nu doar în orașul natal, ci și dincolo de granițele acestuia. Prieten bun pentru mulți, Cleanu a lăsat în urmă nu doar o moștenire muzicală impresionantă, ci și amintiri ale unei personalități călduroase și autentice, așa cum au subliniat cei care l-au cunoscut.

„Nenea Cleanu, prietenul meu drag, Cleanu Iorgu Cleanu. Adio nu pot rosti, Dumnezeu să-ți ocrotească sufletul”, a fost unul dintre mesajele lăsate de oameni, pe rețelele sociale, potrivit Fanatik.

Trupul neînsuflețit al lui Cleanu Iorgu va fi depus la capela Sfântul Nicolae din Onești, vineri, 01.03.2024 începând cu ora 12:00 ,iar stâlpii vor avea loc vineri și sâmbătă începând cu ora 17:00. Slujba de înmormântare va avea loc duminică 03.03.2024 începând cu ora 12:30 la capela Sfântul Nicolae urmând a fi condus pe ultimul drum la cimitirul Crucea de Piatră.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.