DOLIU in intreaga lume! Un mare om de cultura A MURIT

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 17 oct 2020, 06:45

Scriitorul american Oscar Hijuelos, castigator al premiului Pulitzer pentru romanul "The Mambo Kings Play Songs of Love", a murit la varsta de 62 de ani.

Oscar Hijuelos, care, in 1990, a devenit primul scriitor nascut in Cuba recompensat cu premiul Pulitzer pentru fictiune, a murit in Manhattan, New York, din cauza unui infarct. Scriitorul s-a prabusit pe teren in timpul unei partide de tenis, a precizat sotia sa, Lisa Marie Carlson.

Nascut la New York din parinti cubanezi, Oscar Hijuelos si-a publicat primul roman, "Our House in the Last World", in 1983.

"The Mambo Kings Play Songs of Love", al doilea roman al sau, spune povestea a doi frati cubanezi, ambii muzicieni, care se muta la New York la inceputul anilor 1950

si ajung sa devina pentru scurta vreme celebri, dupa ce apar in emisiunea "I Love Lucy".

Cartea a fost adaptata apoi intr-un film produs in 1992, la Hollywood, in care rolurile principale au fost jucate de Antonio Banderas si Armand Assante.

Printre celelalte romane de succes scrise de Oscar Hijuelos se numara volume precum "The Fourteen Sisters of Emilio Montez O'Brien" si "Mr. Ives' Christmas". In 2011 a publicat si un volum de memorii, intitulat "Thoughts Without Cigarettes".


Sursa: Mediafax.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.