Doliu în Jandarmeria Română! S-a stins din viață Samir, patrupedul de nădejde al jandarmilor, la opt ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 ian 2024, 05:15

S-a stins din viață Samir, patrupedul de nădejde al jandarmilor, la opt ani

Sursa: Facebook Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti - colaj Kanal D

La opt ani canini, Samir s-a stins din viață. Patrupedul era partenerul de nădejde al jandarmilor de la Jandarmeria București.

Jandarmeria București și-a luat astăzi rămas-bun de la Samir, ciobănescul german în vârstă de opt ani. Patrupedul a servit echipa cu loialitate ani la rând.

A murit Samir, patrupedul de nădejde al Jandarmeriei București

„Samir, tu ai fost unul dintre noi...Drum lin, camarade!”, a transmis, pe Facebook, Jandarmeria Bucureşti.

Samir a fost un ciobănesc german născut pe 1 decembrie 2014, iar existența lui s-a învârtit în jurul salvării și protejării colegilor lui jandarmi, pe care i-a iubit enorm, așa cum numai un câine ar putea

să o facă. 

Citește și: A crezut că a cumpărat doi câini la un preț avantajos, dar a avut parte de o surpriză! Ce animale a cumpărat, de fapt, barbatul

„Ia-ți un ciobănesc german! Întotdeauna îți va păzi spatele! ”, i-au spus colegii de la Centrul Chinologic Sibiu, lui Alex, când l-a ales pe Samir.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Samir și Alex au fost foarte apropiați unul de celălalt. Patrupedul a luat parte la numeroase aventuri de-a lungul vieții lui în jandarmerie.

Samir și-a salvat colegii de la moarte

Samir a participat la o importantă misiune de căutare-salvare a unei persoane care dispăruse. Jandarmii se apropiau de locul faptei fără măcar să fie conștienți de acest lucru, neștiind că cineva îi supraveghează din pădure, și anume autorul crimei, care își trimisese cei trei câini ciobănești mioritici să atace jandarmii care se apropiau de cadavru. 

Citește și: Ce amenzi riscă românii care dețin câini periculoși și nu respectă legile. Senatul a decis majorarea acestora

Niciun jandarm nu a fost conștient de acest lucru. Singurul care s-a întors și a intrat în stare de alertă a fost Samir, care a simțit mirosul celorlalți câini și al ciobanului criminal. La câteva secunde după, s-a auzit un șuierat, semn că ciobăneștii au fost trimiși la atac.

Imediat, Samir a sărit să-l atace pe ciobanul criminal, care plănuise eliminarea jandarmilor de la locul crimei. Deși patrupedul a fost mușcat de ceilalți câini, prietenul lui, Alex, l-a salvat. Samir a fost, ulterior, îngrijit și premiat pentru fapta sa.

„Drum lin spre stele, si ai fost cel mai nobil si ai atins perfecțiunea. Nu te vom uita niciodată, Samir”, „Samir, nu te vom uita niciodată! Ai fost unul dintre cei mai buni jandarmi, cel mai bun prieten și partener de misiune”, „Samir, odihnește-te, copile”, au transmis colegii lui Samir.