DOLIU in lumea artistica! Solistul trupei The Prodigy, gasit mort la 49 de ani

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 14:40

Keith Flint, solitul trupei The Prodigy, a incetat din viata la varsta de 49 de ani.

Cantaretul a fost gasit decedat in locuinta sa din Dunmow, Essex, luni, 4 martie, in jurul orei 8, potrivit theguardian.com.

"Am fost chemati la o adresa din Brook Hill, North End, in jurul orei 8:08, dimineata. Am ajuns la fata locului si am constatat cu regret ca un barbat in varsta de 49 de ani murise. Apropiatii sai au fost informati. Moartea sa nu este considerata ca fiind una suspecta, iar un medic legist urmeaza sa faca raportul cu toate concluziile", a declarat un purtator de cuvant al politiei Essex.

Keith Flint tocmai se intorsese din turneul din Australia si incepuse pregatirile pentru turneul care urma sa inceapa in luna mai, in Statele Unite ale Americii.

Flint se numara printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, avand o prezenta pe scena plina de energie, dar si un aspect fizic iesit din comun, mai ales cu coafura si tatuajele sale.

Nascut in Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat in Braintree, Essex, pe cand era copil si l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oras.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Initial, Flint a fost dansatorul trupei si a debutat ca solist cu piesa "Firestarter", cu care a devenit celebru la nivel mondial.

The Prodigy a fost infiintata in 1990, iar primul album, "Experience", a fost lansat in 1992, fiind urmat de "Music for the Jilted Generation" (1994), "The Fat of the Land" (1997), "Always Outnumbered, Never Outgunned" (2004), "Invaders Must Die" (2009) si "The Day Is My Enemy" (2015).

Printre piesele care au adus faima grupului se numara "Voodoo People", "No good", "Firestarter", "Breathe" si "Smack My Bitch Up".

Nominalizata la doua premii Grammy si cu vanzari de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distinctii, precum doua Brit Awards, trei MTV Video Music Awards si cinci MTV Europe Music Awards.