Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 18 aug 2024, 10:27

Alain Delon, unul dintre cei mai mari actori ai cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani, înconjurat de familie, după o luptă cu probleme de sănătate și controverse familiale.

Alain Delon, unul dintre cei mai emblematici actori ai cinematografiei franceze, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani, au anunțat copiii săi într-o declarație comună pentru AFP.

Alain Delon a murit la vârsta de 88 de ani

Anthony, Anouchka și Alain Fabien Delon au declarat că tatăl lor a murit în liniște la reședința sa din Douchy, Franța, înconjurat de cei dragi și de câinele său Loubo.

Familia a cerut să le fie respectată intimitatea în aceste momente de doliu.

Delon, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019, se confrunta de asemenea cu limfom, o formă de cancer al sistemului limfatic. În ianuarie 2024, a fost pus sub protecție judiciară, cu un reprezentant desemnat de tribunal pentru a-i gestiona îngrijirile medicale. În aprilie, această măsură a fost transformată într-o „tutelă consolidată,” restricționându-i capacitatea de a-și gestiona singur bunurile și finanțele.

Moartea lui Delon vine după luni de tensiuni în familie legate de starea sa de sănătate și ultimele dorințe. Fiul său cel mare, Anthony, și fratele său, Alain Fabien, au acuzat-o pe sora lor, Anouchka, că ar fi ascuns gravitatea stării de sănătate a tatălui lor și că ar fi încercat să-l ducă în Elveția împotriva dorinței sale de a rămâne în Douchy.

Delon nu mai apăruse într-un film de ani de zile, declarând într-un interviu din 2018 că „regizorii cu care aș putea filma sunt morți”. Cu toate acestea,

el și-a exprimat dorința de a mai juca într-un film regizat de o femeie înainte de a muri.

Citește și: Șoc în „Casa iubirii”! Antoni și Rebecca ajung la eliminare și se privesc în ochi pentru ultima dată! Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, pe 18 august, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Citește și: Gagea a izbucnit în lacrimi din cauza amintirilor cu fosta iubită, Alexandra: „Cea mai mare frică a mea..”. Concurenta încearcă din răsputeri să-i recâștige încrederea

Cine a fost Alain Delon

Cariera lui Delon a fost marcată atât de succes cât și de controverse. În 2019, feministele americane au protestat împotriva omagiului adus la Festivalul de Film de la Cannes, unde actorul a fost acuzat de rasism, homofobie și misoginie.

Delegații festivalului au răspuns însă că premiul Palme d'Or a fost acordat pentru cariera sa de actor, nu pentru opiniile sale personale.

Delon a fost o figură iconică a cinematografiei franceze, în special prin filme precum „La Piscine” (1968), regizat de Jacques Deray, care l-a prezentat în toată complexitatea sa artistică. Cariera sa a fost definită nu doar de talentul său dramatic, dar și de imaginea sa de seducător și de viața tumultuoasă.

De-a lungul carierei sale, Delon s-a dedicat în totalitate cinematografiei, jucând roluri memorabile sub regia unor cineaști precum René Clément și Luchino Visconti. A fost implicat în mod activ în conceperea filmelor în care a jucat, precum „L’Insoumis” (1964) și „Monsieur Klein” (1976), demonstrându-și talentul atât în fața, cât și în spatele camerelor.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!