Doliu in lumea cinematografiei americane! Unul dintre cei mai indragiti actori de la Hollywood s-a stins din viata!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 iul 2022, 01:30
Actorul Charles Grodin a decedat. Foto(4)
Actorul Charles Grodin a decedat.
Sursa: unsplash.com

Celebrul actor american, Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile sale din „Beethoven”, „Midnight Run” și „The Heartbreak Kid”, s-a stins din viata la varsta de 86 de ani.

Cunoscutul actor Charles Grodin a decedat pe 18 mai 2021, in casa sa din Wilton, Connecticut. Potrivit presei americane, fiul actorului a declarat ca tatal sau a suferit de cancer.

Cateva repere din viata actorului Charles Grodin

Charles Grodin s-a nascut in Pittsburgh, Pennsylvania, unde initial si-a dorit sa urmeze o alt domeniu, insa a renuntat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a se orienta catre actorie.

La inceputul carierei sale de actor, Charles Grodin a jucat mai intai pe Broadway, iar ulterior s-a indreptat spre televiziune si film.
Primul sau rol a fost cel din filmul artistic „Rosemary's Baby”, in anul 1968, in regia lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a cunosctu un succes rasunator. Au urmat multe alte roluri importante in filme precum „Catch-22” şi „The Heartbreak Kid”, care i-au adus celebritatea pe plan international si l-au propulsat printre cei mai talentati si apreciati actori de comedie de la Hollywood la acea vreme.

Unul dintre rolurile jucate de Charles Grodin, ce a cucerit publicul international a fost cel din comedia „Beethoven” (1992), care i-a adus cel mai mare succes.

Citeste si: Tragedie in lumea filmului! Copilul unei actrite a fost gasit singur in barca in care urcase cu mama lui. Naya Rivera s-ar fi inecat

De-a lungul carierei sale in actorie Charles Grodin a primit numeroase premii pentru recunosterea talentului sau.

Astfel, printre aceastea se numara nominalizarea la Globurile de Aur, pentru cel mai bun actor, in filmul „The Heartbreak Kid”, insa actorul nu a fost dezamagit de faptul ca nu a reusit sa primeasca acest premiu. Ulterior insa Charles Grodin a primit un alt premiu important pentru rolul jucat in comedia de acţiune „Midnight Run”, în care a jucat alături de Robert De Niro, in cadrul Festivalului de Film Valladolid International, in anul 1988.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Nu mă plâng vreodată de ceva, pentru că sunt conştient de ce se întâmplă în jurul meu şi sunt conştient şi de faptul că sunt mulţi oameni foarte talentaţi care nici măcar nu au un loc de muncă în industria spectacolului. 

Dar asta pentru că nu pot suporta respingerea, iar eu pot şi sunt obişnuit cu ea”, spunea actorul, potrivit stirilekanald.ro

Potrivit digi24.ro, indragitul Charles Grodin a mai primit si premiul Emy pentru postura de co-scenarist al unui program TV realizat cu Paul Simon, in anul 1977. In anii 1990, Charles Grodin a realizat proproul show de televiziune si a aparut deseori si in cadrul altor emisiuni realizate de catre Johnny Carson, David Letterman si Jay Leno.

Citeste si: A murit producătorul Netflix, Lin Qi. A fost otrăvit cu ceai. Cine este suspectul principal

Citeste si: O cunoscută actriță a încetat din viață! Vedeta a murit după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.