Doliu în lumea cinematografiei! Celebra actriță franceză Anouk Aimée s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani

Autor: Diana Ghita

Anouk Aimée a lăsat un gol imens în industria filmului

Sursa: Facebook Anouk Aimée

Conform anunțului făcut marți, 18 iunie, de fiica sa, marea actriță franceză Anouk Aimée, celebră pentru rolul său în filmul „Un bărbat și o femeie” din 1966, a murit la vârsta de 92 de ani.

Născută la Paris în 1932, Françoise Sorya Dreyfus și-a început cariera cinematografică în anii 1940, sub pseudonimul de Anouk Aimée, pe care și l-a însușit la vârsta de 13 ani și jumătate. Cu o carieră ce s-a întins pe mai bine de șapte decenii, Aimée a apărut în 74 de filme și seriale și a fost curtată de cei mai mari regizori ai timpului său.

Cine a fost Anouk Aimée

Actrița este recunoscută pentru rolurile sale în filme europene cum ar fi „La Dolce Vita” (1960) și „8 1/2” (1963) de Federico Fellini, „Lola” (1961), de Jacques Demy și „Un bărbat și o femeie” (1966) de Claude Lelouch, film care i-a adus o nominalizare la Oscar. În anii 1960, cariera ei a luat un avânt considerabil, datorită colaborărilor cu regizori renumiți.

Aimée a avut și apariții remarcabile în cinematografia americană, lucrând cu regizori precum Sydney Lumet în „Le Rendez-vous” și George Cukor în „Justine”, ambele din 1969. De-a lungul carierei sale, ea a câștigat numeroase premii prestigioase și a fost considerată una dintre cele mai frumoase și sofisticate actrițe din cinematografia franceză.

Citește și: Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de impresarul său

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Actrița a colaborat cu mulți regizori italieni, printre care Dino Risi („Le Succès”), Alessandro Blasini („Le Coq du village”), Sergio Corbucci („Le Jour le plus court”) și Florestano Vancini („Les Saisons de notre amour”). Aceasta și-a demonstrat versatilitatea și talentul în diverse producții internaționale, iar printre țările în care a filmat se numără și România.

Când și unde a murit Anouk Aimée

Anunțul morții lui Anouk Aimée a fost făcut chiar de către fiica ei, Manuela Papatakis, marți, 18 iunie, pe Instagram: „Împreună cu fiica mea Galaad şi cu fiica mea cea mică,

Mila, suntem profund îndurerate să anunţăm moartea mamei mele Anouk Aimée. Am fost aproape de ea când s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, în casa ei din Paris”.

Potrivit bfmtv.com, după aflarea teribilei vești, ministrul francez al Justiției, Eric Dupond-Moretti, și-a exprimat profundul regret vizavi de pierderea unei personalități emblematice în cinematografia franceză: „ Anouk Aimée ne-a părăsit.

Inima mea este alături de familia ei și de Claude. Ea ne-a făcut să visăm atât de mult, chabadabada...”.

Citește și: Actrița din ”Mary Poppins” s-a stins din viață la vârsta de 100 de ani: ”O zi sumbră pentru Hollywood”

Această declarație reflectă impactul profund pe care l-a avut Aimée asupra publicului și industriei filmului. Decesul său reprezintă o pierdere uriașă pentru cinematografie, dar moștenirea ei artistică va continua să inspire și să fascineze generațiile viitoare. Aimée rămâne un simbol al eleganței și al talentului în lumea filmului, iar contribuțiile sale remarcabile vor fi amintite și apreciate de iubitorii de cinema din întreaga lume.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.