Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 iul 2024, 00:05

Bob Newhart a lăsat un mare gol în lumea cinematografiei

Sursa: Facebook Bob Newhart

Bob Newhart a încetat din viață la vârsta de 94 de ani, după cum a confirmat publicistul său joi. Renumitul entertainer a fost o prezență constantă pe ecranele de televiziune timp de decenii.

Bob Newhart a fost consacrat de rolul profesorului Proton, din serialul „The Big Bang Theory”. Vedeta filmelor „Elf” și „The Big Bang Theory” a murit la vârsta de 94 de ani și a lăsat un mare gol în sufletele fanilor.

Din ce cauză a murit Bob Newhart

Vestea decesului câștigătorului premiului Emmy a fost făcută publică pe 18 iulie. Newhart „a murit la locuința sa din Los Angeles”,

la un an după moartea iubitei sale soții, Virginia „Ginnie” Newhart, care a decedat în aprilie 2023. Cauza morții actorului nu a fost dezvăluită până în prezent, conform Mirror.

Newhart a devenit cunoscut la Hollywood în anii 1970, pentru rolul psihologului Robert Hartley în „The Bob Newhart Show”. De asemenea, a avut apariții recurente în popularul serial „The Big Bang Theory”. Deși a avut o carieră prolifică, nu a câștigat un premiu Emmy până în 2013, pentru rolul său ca Arthur Jeffries/ Profesor Proton în serialul lui Jim Parsons.

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei! Celebra actriță franceză Anouk Aimée s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament

Citește și: Alin Oprea, dezvăluiri dureroase despre tatăl său: „Tatăl meu nu a venit nici măcar la nașterea mea, să mă vadă sau să semneze în locul acelei liniuțe din buletin, care m-a durut.”

Newhart a ajuns în lumina reflectoarelor la începutul anilor '60, când albumul său de monologuri, „The Button-Down Mind of Bob Newhart”, a devenit un bestseller. Albumul a ajuns pe primul loc în clasamentul Billboard Pop Album și este al 20-lea cel mai bine vândut album de comedie din istorie. Actorul a lansat și un album de continuare: „The Button-Down Mind Strikes Back!”.

Bob Newhart a fost o figură emblematică în lumea filmului

Bob a apărut în numeroase filme, printre care „Catch-22”, „In and Out”, „Legally Blonde 2” și „Elf”, unde l-a interpretat pe tatăl adoptiv al personajului jucat de Will Ferrell. De asemenea, regretatul actor a jucat rolul lui Merwin Wren în „Cold Turkey” (1971) și pe Bernard în filmul „The Rescuers Down Under” (1990). Acesta l-a mai interpretat și pe Tom Halliwell în „In and Out”. Starul a avut o apariție și în comedia de succes „Horrible Bosses”, alături de Jennifer Aniston și Jason Bateman.

În 1961, Bob Newhart a câștigat premiile Grammy pentru Cel Mai Bun Artist Nou, Cel Mai Bun Album al Anului și Cea Mai Bună Performanță de Comedie- Vorbită. Bob a fost nominalizat pentru Cel Mai Bun Album de Comedie în 1998 și Cel Mai Bun Album Vorbit în 2007. Ultima sa apariție a fost ca Bernard în „Once Upon a Studio”, însă a fost vorba de un audio arhivat.

Citește și: Nominalizările la Premiile Oscar în 2024. Care sunt cele mai bune filme ale anului?

Deși a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy încă din anii '60, vedeta nu a câștigat un premiu până la rolul său din „The Big Bang Theory”. Starul de comedie a câștigat premiul Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Star TV în 1962. Bob a fost căsătorit cu Ginnie, fiica actorului Bill Quinn, din 1963 până la moartea ei în 2023. Cei doi au împreună patru copiii: Jennifer, Courtney, Timothy și Robert.