DOLIU in lumea filmului! O respectata actrita A MURIT

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 09 oct 2020, 17:35

Lumea filmului este in doliu dupa ce o mare actrita a incetat din viata.

Tatiana Samoilova, vedeta a cinematografiei sovietice, premiata la Festivalul de la Cannes pentru rolul din filmul "Zboara cocorii/ Letjat zhuravli", recompensat cu trofeul Palme d'Or in 1958, a murit duminica seara, in ziua in care a implinit varsta de 80 de ani, la Moscova.

Nascuta pe 4 mai 1934, la Leningrad (in prezent Sankt Petersburg), in familia actorului sovietic Evgheni Samoilov, Tatiana a luat lectii de balet inainte de a incepe o cariera in teatru, la fel ca tatal ei.



In 1957 a interpretat rolul Veronika in drama "Zboara cocorii", regizata de Mikheil Kalatozishvili, un film salutat de critica internationala si care a devenit unicul lungmetraj sovietic recompensat cu trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes. Pentru acelasi rol, Tatiana Samoilova a castigat o mentiune speciala si a fost nominalizata la premiul BAFTA la categoria "cea mai buna actrita straina".

In total, Tatyana Samojlova a jucat in 20 de filme.



Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.