Doliu în lumea fotbalului românesc: fostul patron al unei cunoscute echipe s-a stins din viață la 68 de ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 iul 2022, 14:05
Ghiorghi Zotic a încetat din viață la 68 de ani
Sursa: Captură YouTube

Fostul patron al unei cunoscute echipe de fotbal din România s-a stins din viață duminică, după un stop cardio-respirator.

Tragedie în lumea sportului. Iubitorii fotbalului românesc sunt în doliu, după ce un renumit om al fotbalului a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Ce s-a întâmplat omul de afaceri și fostul patron al FCM Târgoviște?

Ghiorghi Zotic, fost patron al FCM Târgoviște și un important om al fotbalului a încetat din viață duminică, la vârsta de 68 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator.

Regretatul om de afaceri era internat la acel moment la un spital din București.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Larisa Iordache se califică în finala de la bârnă, dar se ACCIDENTEAZĂ! Cât va dura pauza

Ghiorgi Zotic era cunoscut de oameni pentru că era fostul patron al echipei de fotbal FCM Târgoviște și consilier județean în Dâmbovița, dar și pentru că avea cele mai de demult publicații locale din oraș.

Din nefericire pentru fostul patron, ultimii ani l-au găzduit pe Ghiorghi Zotic printre cei vii cu mari probleme de sănătate, pentru care a mers să se trateze în clinici din Statele Unite și Turcia.

Echipa FCM Târgoviște a jucat cinci sezoane în Liga a II-a, între anii 2003 și 2009, sub administrația familiei Zotic.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ghiorghi Zotic a fondat echipa de fotbal Alpan Șotânga acum 20 de ani, numele fiind inspirat de la una dintre firmele pe care le deținea.

A adus un antrenor străin și jucători importanți din alte țări pentru echipa din Târgoviște

În anul 2004, Ghiorghi Zotic a primit propunerea de la autoritățile locale de a conduce echipa de fotbal FCM Târgoviște. Ghiorghi Zotic a colaborat cu nume importante din fotbalul românesc, precum Octavian Grigore, Ilie Stan sau Adrian Matei, apoi cu un antrenor din Slovenia, Ivo Sash, şi cu jucători din Nigeria, Japonia, SUA sau

Franţa. 

Citeste si: Christian Eriksen, dezvăluiri cutremurătoare după ce a fost la un pas de moarte la Euro 2020! Ce a declarat fotbalistul

Din nefericire, FCM Târgoviște a căzut de pe poziții în trei dintre cele cinci ediții ale Ligii a II-a cât s-a aflat sub administrația lui Ghiorghi Zotic. De două ori echipa a reușit să scape, dar a treia oară a căzut în Liga a III-a.

Cât timp a fost finanțator, Ghiorghi Zotic s-a ocupat de modernizarea stadionului din Târgoviște. Datorită prieteniei pe care o avea cu Adriean Videanu, fostul primar al Capitalei, Zotic a făcut rost de câteva mii de scaune atunci când s-a demolat stadionul Lia Manoliu, care mai apoi s-a transformat în Arena Națională. Marea majoritate a scaunelor au fost instalate pe stadionul “Eugen Popescu” din Târgovişte, restul la baza din Șotânga.

Ghiorghi Zotic va rămâne în inimile iubitorilor de fotbal din județul Dâmbovița și își vor aminti de cât de simpatic, iubitor și implicat a fost acesta când venea vorba de lumea fotbalului românesc.

 

 

Taguri:

Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?