Doliu în lumea interlopilor! A murit Dumitrel Buricea, liderul din Brăilița, în urma unui accident vascular cerebral

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 nov 2023, 03:25

A murit Dumitrel Buricea, liderul din Brăilița, în urma unui accident vascular cerebral

Sursa: obiectivbr.ro - colaj Kanal D

Liderul interlopilor din Brăilița, Dumitrel Buricea, a murit în urma unui AVC. Acesta a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni care l-au iubit, astfel că centrul orașului a fost blocat de cortegiul funerar. Fiul interlopului va fi, acum, căpetenia clanului Buricea.

Cortegiul funerar al liderului interlop Dumitrel Buricea a pornit, în jurul orei 12.00, de la restaurantul „Modern” spre cimitirul din Vidin. Sute de persoane i-au fost alături pe ultimul drum, urmând cortegiul format din trei mașini pline cu flori.

A murit Dumitrel Buricea, liderul interlopilor din Brăilița

Sicriul cu corpul lui Dumitrel Buricea a fost depus la restaurantul „Modern”. La priveghi au fost prezenți și membrii clanului Corduneanu, dar la înmormântare nu au fost văzuți politicieni sau lideri interlopi.

„În contextul înmormântării, pe raza municipiului Brăila, nu au fost instituite restricții de circulație însă polițiștii sunt prezenți în vederea dirijării traficului rutier, pentru evitarea aglomerației, în cazul în care situația o va impune”, a anunțat Poliția.

Cine a fost Dumitrel Buricea, liderul clanului din Brăilița

Dumitru Buricea, cunoscut drept „Dumitrel Buricea”, a fost liderul interlopilor din Brăilița. Acesta a murit în urma unui accident vascular, la vârsta de 73 de ani, după ce a fost dus la spital, în București, cu șanse mici de supraviețuire.

Interlopul a murit la spital din cauza stării precare de sănătate în care se afla.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dumitrel Buricea a fost șef pe zona Brăilița, conducând lumea interlopă între anii ’90 – 2000, când se afla în conflict cu Titel Crăcănatu, șef al interlopilor din garda veche.

Citește și: Dani Mocanu a fost reținut pentru tentativă de omor. Acesta și fratele lui, împreună cu alți indivizi, au bătut un alt bărbat într-o benzinărie

După moartea tatălui său, Marian Buricea este cel care va prelua titlul de lider al clanului Buricea. Fiul lui Dumitrel Buricea este cunoscut pentru multitudinea de dosare penale pe care le are deschide de către Poliție și Parchet.

Dumitru Buricea a fost unul dintre personajele cheie ale Revoluţiei din decembrie 1989. Acesta a beneficiat de o indemnizaţie lunară pe viaţă.

În Brăila, mai sunt mulți alți interlopi cunoscuți care se află pe lista celor care au cerut şi obţinut statut de „luptător cu rol determinant” în Revoluţia din decembrie 1989.

Dumitrel Buricea şi Titel Crăcănatu sunt două dintre personajele care au obținut acest titlu, care erau cunoştinţe vechi ale poliţiştilor brăileni, după ce au fost, timp de ani la rând, implicați în atacuri la care au participat sau pe care le-au ordonat, relatează  Obiectiv Vocea Brăilei.