DOLIU in lumea intreaga! A MURIT un geniu

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 oct 2020, 15:25

Lumea intreaga este in doliu dupa ce o mare personalitate a incetat din viata.

Biochimistul britanic Frederick Sanger, recompensat cu doua premii Nobel pentru chimie gratie descoperirilor sale asupra genomului, a murit marti, la varsta de 95 de ani.

"Veste trista: Fred Sanger, al carui nume il poarta institutia noastra, a murit. Mostenirea acestui om modest este aceea de a fi transformat medicina", se afirma in comunicatul emis de acest institut care a jucat un rol important in secventierea genomului uman.

Frederick Sanger a murit marti, in somn, la spitalul Addenbrooke din Cambridge, a precizat un purtator de cuvant de la Medical Research Council, o organizatie universitara care sustine si incurajeaza

cercetarile stiintifice.

Frederick Sanger este una dintre cele patru persoane din lume care au castigat de doua ori premiul Nobel. El a primit primul sau Nobel pentru chimie in 1958, pentru lucrari in domeniul structurii proteinelor si, in special, asupra insulinei.

In 1980, a impartit al doilea Nobel pentru chimie cu Paul Berg si Walter Gilbert, pentru o metoda de secventiere a genelor, pe care a creat-o si care ii poarta numele.
Gratie acestei metode, echipa sa a reusit in 1977 sa realizeze prima secventiere a genomului unui organism biologic.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Taguri: