Doliu în lumea muzicii! A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 21 iul 2023, 00:00

Doliu în lumea muzicii! A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

Sursa: Twitter Shel Shapiro

O veste tristă vine astăzi din Italia, familia lui Franco Gatti a anunțat moartea cântărețului la vârsta de 80 de ani. Franco a fost membru al trupei Ricchi e Poveri.

Grupul a reprezentat Italia la Eurovision în 1978 cu piesa „Questo amore (n.r.: Această iubire)”, terminând pe locul 12 cu 53 de puncte la Paris.

A murit Franco Gatti, membrul trupei Ricchi e Poveri, la 80 de ani

Potrivit publicației italiene Il Messaggero, surse apropiate familiei au declarat că starea de sănătate a lui Franco Gatti s-a agravat în ultimele săptămâni.

Înmormântarea sa va avea loc joi, la Genova.

Citeste si: Ce promisiune i-a făcut soția lui Nosfe, la doar o zi după ce l-a condus pe ultimul drum. Mădălina este răpusă de durere: „Tu ai fost soarele și luna”

Membrii trupei de succes Ricchi e Poveri au fost atât de mari și de cunoscuți încât mulți italieni îndurerați au reacționat cu tristețe la vestea morții artistului, inclusiv noul prim-ministru al Italiei, Giorgia Meloni.

Într-un mesaj pe Twitter, ea și-a transmis sincerele regrete pentru regretatul membru al trupei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„S-a dus o bucată din istoria muzicii italiene, un om care a înfruntat cu mare demnitate provocările dureroase ale vieții. La revedere, Franco”.

Franco Gatti nu și-a revenit niciodată după moartea fiului său, în 2013

Franco nu și-a revenit niciodată cu adevărat după moartea fiului său în 2013. El a fost găsit fără viață chiar înainte ca Ricchi e Poveri să urce pe scena de la Sanremo, după ce consumase o cantitate letală de alcool și droguri. Într-un interviu ulterior, Franco Gatti a declarat:

„Colegii și prietenii mei continuă să lucreze. Eu m-am oprit pentru c ă nu mai urcam pe scenă cu bucurie”.

Citeste si: Șatra B.E.N.Z lansează un album în memoria lui Nosfe. Toate încasările vor merge către soția și fiica artistului: ”Va schimba la infinit lumea cu muzica lui”

Ultima sa reprezentație pe scenă a fost în luna februarie a anului 2020. Ricchi e Poveri s-au reunit pentru cea de-a 70-a ediție a Festivalului Sanremo și au cântat numeroase hituri de-ale lor, inclusiv „Sarà perché ti amo”.

Grupul a fost format în 1968 și a concurat la Sanremo de mai multe ori. În plus, au terminat pe locul al doilea în 1970 și 1971, iar în 1985 au câștigat Festivalul cu „Se m'innamoro”.