Doliu în lumea muzicii! A murit Maxi Jazz, solistul trupei Faithless. Care a fost cauza decesului

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 sep 2023, 00:00

Care a fost cauza decesului

Sursa: Instagram Maxi Jazz

Maxi Jazz, solistul trupei britanice de dans Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani.

Muzicianul și DJ-ul, al cărui nume real era Maxwell Fraser, a fost un membru de bază al trupei Faithless și s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani.

A murit Maxi Jazz. Care a fost cauza decesului

Fosta colegă de trupă, Sister Bliss, a declarat că Maxi Jazz a murit „liniștit în somn”, în casa sa din sudul Londrei, vineri seara.

„Vă trimitem dragoste tuturor celor care ați împărtășit călătoria noastră muzicală. Aveți grijă unii de alții, auziți?”, a transmis aceasta, pe Twitter.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Maxi Jazz (@maxijazz_official)

Faithless erau cunoscuți pentru single-uri precum „We Come 1”, care a ajuns pe locul trei în topuri în 2001, și hit-ul Insomnia, care a ajuns pe locul trei în 1996.

Citește și: A murit Leluţ Vasilescu, fostul toboşar şi membru fondator al trupei Compact

Trupa reggae UB40, care a avut un turneu cu Jazz în 2017, i-a adus un omagiu cântărețului cu o referire la single-ul Insomnia: „Un tip adorabil care a plecat prea devreme dar, în sfârșit, Maxi, poți să dormi puțin”.

„A fost un om care ne-a schimbat viețile în atât de multe feluri. El a dat sensul și mesajul potrivit muzicii noastre.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

A fost, de asemenea, o ființă umană minunată, cu timp pentru toată lumea și o înțelepciune care era atât profundă, cât și accesibilă.

A fost o onoare și, bineînțeles, o adevărată plăcere să lucrăm cu el.

Citește și: Olivia Newton-John a murit. Celebra cântăreață și actriță s-a stins din viață la 73 de ani

A fost un textier strălucit, un DJ, un budist, o prezență scenică magnifică, iubitor de mașini, vorbitor nesfârșit, o persoană frumoasă, o busolă morală și un geniu”, au mai spus colegii săi de trupă.

Cariera lui Maxi Jazz

Născut în Brixton, Jazz a fost, de asemenea, liderul unei trupe numite Maxi Jazz & The E-Type Boys și a lansat piese cu grupul Soul Food Cafe.

DJ-ul David Pearce a declarat că Faithless a devenit o „forță reprezentativă în muzica dance din Marea Britanie de la mijlocul anilor '90 și a atins atât de multe persoane”. El a spus că Maxi Jazz a fost „poetul muzicii dance” și un „suflet cald și prietenos”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Maxi Jazz (@maxijazz_official)

Faithless s-a format în 1995 și a fost pionierul muzicii dance pe stadioane. Au fost cap de afiș la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume, inclusiv la Glastonbury, urcând pe scena Pyramid în 2002. Au fost nominalizați la categoria Best UK Dance Act la Brit Awards în 1999 și 2002.

Trupa s-a despărțit în 2011, dar a revenit pentru a lansa un nou album de studio aproape un deceniu mai târziu, în timpul pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, nu li s-a alăturat și Maxi Jazz, care a format o altă trupă, Maxi Jazz & The E-Type Boys.

Maxi Jazz a fost un mare fan al Crystal Palace FC, devenind director asociat al clubului de fotbal în 2012.

Clubul din prima ligă a declarat că „legendarul muzician” era cunoscut la Selhurst Park, iar echipa ar fi ieșit pe Faithless în Boxing Day în semn de omagiu pentru regretatul cântăreț.