Doliu în lumea muzicii! A murit Moonbin, membrul trupei de K-Pop ASTRO. Artistul avea doar 25 de ani

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 ian 2024, 06:00

A murit Moonbin, membrul trupei de K-Pop ASTRO

Sursa: Twitter @soompi - colaj Kanal D

Moonbin, din grupul K-pop ASTRO, a murit la vârsta de 25 de ani.

Potrivit Yonhap News, Moonbin a fost găsit mort în casa sa din Gangnam-gu, în Seul, de către un manager, seara târziu, miercuri, 19 aprilie. Poliția investighează în continuare cauza decesului.

A murit Moonbin, membrul trupei ASTRO, la 25 de ani

Fantagio Music a confirmat vestea morții lui Moonbin printr-o declarație pe canalele sociale oficiale ale ASTRO pe 19 aprilie (n.r.:

20 aprilie pe teritoriul coreean), cerând fanilor să respecte intimitatea familiei și împărtășind că atât membrii familiei, cât și membrii ASTRO și personalul sunt profund întristați. Compania a confirmat, de asemenea, că înmormântarea lui Moonbin va fi privată, conform dorinței familiei sale.

Citește și: Actrița Annie Wersching, din Star Trek, a murit la vârsta de 45 de ani

Moonbin a fost un membru activ al grupului K-pop ASTRO din 2016. El a semnat din nou în mod oficial contractul cu Fantagio Music, alături de toți ceilalți membri ai ASTRO, mai puțin Rocky, în ianuarie 2023.

Citește și: A murit Teodor Corban! Actorul era cunoscut pentru rolul din filmul „Aferim“

În ultimii ani, Moonbin câștigase notorietate și ca parte a primei subunități oficiale a grupului, Moonbin & Sanha, formată din el și colegul său Yoon Sanha.

Duo-ul și-a lansat primul album, In-Out, în 2020. Cea mai recentă revenire a avut loc în ianuarie 2023, cu cel de-al treilea album al lor, Incense. Și-au început primul turneu, numit DIFFUSION tour, în Seul, pe 18 și 19 martie, și aveau programate vizite în Macao, Taipei, Jakarta, Tokyo și Osaka în aprilie și mai.

În aceeași zi în care a fost anunțată moartea lui Moonbin, Moonbin & Sanha au fost anunțați ca făcând parte din line-up-ul pentru al 29-lea concert, alături de artiști precum ITZY, NMIXX și Dreamcatcher.

Concertul este programat să aibă loc la Stadionul Principal Asiad din Busan pe 27 mai. Organizatorii nu au anunțat nicio schimbare până în prezent.

Cauza morții lui Moonbin

Vestea sfâșietoare a fost împărtășită pentru prima dată de Yonhap News. Se pare că motivul decesului a fost sinuciderea. Moonbin nu reacționa când a fost găsit de managerul său, care a cerut imediat ajutor. O autopsie urmează să fie efectuată.

Secția de poliție Gangnam din Seul a transmis următoarea declarație:  „Se pare că Moonbin s-a sinucis. În prezent, discutăm posibilitatea efectuării unei autopsii pentru a determina cauza exactă a morții”.