Doliu în lumea muzicii clasice! A murit marele violonist Ștefan Huroș, la 88 de ani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 oct 2023, 00:50

A murit marele violonist Ștefan Huroș, la 88 de ani

Sursa: Filarmonica de Stat Sibiu

Este doliu la Filarmonica de Stat Sibiu. Ștefan Huroș, unul dintre cei mai mari violoniști ai României, s-a stins din viață la 88 de ani.

Ștefan Huroș a murit la 88 de ani, la doar doi ani după ce și-a pierdut partenera de viață și de scenă. Violonistul s-a stins pe 2 ianuarie 2023. 

A murit Ștefan Huroș la 88 de ani

Ştefan Huroş era membru al Filarmonicii de Stat Sibiu și a decedat pe 2 ianuarie 2023. Violonistul era apreciat de cetățenii sibieni, fiind membru al orchestrei din Sibiu de peste 50 de ani.

Citește și: INNA, în doliu! Un important membru al familiei s-a stins din viață. Artista este devastată ”Te iubim!”

„Filarmonica de Stat Sibiu a primit cu multă tristețe vestea trecerii în neființă a domnului Ștefan Huroș, a cărui îndelungată carieră s-a împletit mai bine de patru decenii cu existența instituției noastre. Regretatul nostru coleg va fi condus pe ultimul drum, miercuri, 11 ianuarie 2023.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”
, au anunțat reprezentanții Filarmonici de Stat Sibiu.

Ștefan Huroș s-a născut pe 19 august 1934 la Deva și a început să activeze în orchestra Filarmonicii din Sibiu în octombrie 1968, alături de soția sa, percuționista Elsa Huroș (născută Fernengel). A reușit să se facă remarcat și respectat datorită caracterului, bunătății și a talentului său. Cei doi soți au format o frumoasă familie de muzicieni: fiul lor, Carol Huroș (violoncelist), nora Cătălina Huroș (pianistă) și nepotul Aaron Huroș (violonist).

Citește și: Rapperul Takeoff a fost împușcat mortal! Membrul trupei Migos avea 28 de ani

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ștefan Huroș a închis ochii pe 2 ianuarie 2023, la doi ani după ce și-a pierdut soția și partenera de scenă. 

Mitică Popescu a murit 

Marele actor Mitică Popescu, care împlinise vârsta de 86 de ani pe 2 decembrie, se confrunta cu probleme de sănătate despre care a preferat să nu vorbească. El a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, la secția de Cardiologie în luna decembrie, la scurt timp după ce a mărturisit că frigul din locuință îi face probleme.

Atunci, el le-a cerut medicilor să nu dea detalii despre starea de sănătate și despre problemele cu care se confruntă.

„Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri, e cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are, nu se încălzește deloc în casă.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă.

Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a declarat Mitică Popescu.