Lumea muzicii ușoare din România a pierdut una dintre cele mai luminoase și influente voci ale sale, în persoana lui George Nicolescu. Născut cu o dizabilitate vizuală, Nicolescu a reușit să transforme adversitatea în forță și să devină unul dintre cei mai apreciați soliști ai generației sale.
George Nicolescu s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani
Melodiile sale memorabile precum "Eternitate" sau "Mai avem nevoie și de iarbă" au rămas emblematice pentru o întreagă epocă și au continuat să încânte și să emoționeze publicul român timp de ani de
Tristețea a lovit profund comunitatea muzicală românească odată cu vestea trecerii în neființă a lui George Nicolescu, unul dintre cei mai de seamă soliști de muzică ușoară ai țării.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Complicațiile post-operatorii, în special bronhopneumonia, l-au împins pe Nicolescu în pragul terapiei intensive, unde, în ciuda eforturilor medicale de a-i salva viața, artistul s-a stins din viață.
Anunțul trecerii la cele sfinte a fost făcut de către un coleg de breaslă
Într-un mesaj emoționant postat pe contul său de Facebook, Andrei Păunescu a transmis publicului trista veste despre trecerea în neființă a îndrăgitului artist George Nicolescu, cu binecuvântarea și acordul familiei acestuia.
Celebrul solist de muzică ușoară, născut cu dizabilitatea vizuală, a rămas adânc înrădăcinat în inimile ascultătorilor săi datorită melodiilor sale captivante, printre care și indiscutabilul hit „Eternitate”, care a devenit un imn al unei întregi generații.„ S-a stins GEORGE NICOLESCU. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viața noastră unde e, viața noastră ce-ați făcut cu ea? ”,
George Nicolescu, născut în anul 1950 în orașul Ploiești, a avut un început de viață marcat de o tragică dizabilitate vizuală.
În ciuda eforturilor disperate ale medicilor pentru a-i reda vederea, toate încercările s-au dovedit a fi în zadar. Mama sa, determinată să ofere fiului ei șanse cât mai bune în viață, l-a supus la intervenții chirurgicale complexe încă din copilărie. La vârsta fragedă de patru ani, George a fost supus unei operații delicate pe creier, dar, din păcate, rezultatele au fost dezamăgitoare, lăsându-l pe artist cu aceeași incapacitate de a vedea.