DOLIU in lumea muzicii internationale: Un celebru chitarist a incetat din viata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 08 nov 2020, 00:40

Peter Banks, membru fondator al trupei britanice de rock progresiv Yes si chitarist in formula originalaa acestui grup, a murit in resedinta lui din Londra, la varsta de 65 de ani.

 Potrivit unui mesaj postat pe site-ul muzicianului, acesta a murit pe 7 martie, iar trupul sau neinsufletit a fost descoperit in casa in care locuia, dupace colegii sai de trupaau vazut caBanks nu a sosit la o sesiune de inregistrari.

Considerat un pionier al rockului progresiv, moartea sa a fost deplansasi de colegii sai din trupa Yes, pe care o infiintase in 1968: "Suntem profund intristati de moartea colegului nostru si fondatorului trupei Yes Peter Banks", au afirmat acestia intr-un comunicat.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/peterbanks-2507878b-991545f8dc5cb4c2b980376cc4ca013b.jpgPotrivit acestui comunicat oficial, Peter Banks a cantat pe primele douaalbume Yes, devenite celebre pe plan mondial pentru includerea stilului simfonic si pentru compozitiile instrumentale complexe.

Peter Banks a infiintat apoi trupa Flash si a lansat cu aceasta trei albume bine primite de public, iar apoi a infiintat un nou grup, numit Empire.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, muzicianul britanic a lansat si cinci albume solo.
( sursa Mediafax)