Doliu în lumea muzicii populare! Marinel Petreuș, o figură emblematică a folclorului maramureșean, s-a stins din viață la 57 de ani

Autor: Andrei Costanda

Marinel Petreuș s-a stins din viață la 57 de ani

Marinel Petreuş, artist și profesor maramureșean de renume, s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, lăsând în urmă o moștenire culturală inestimabilă și o familie îndurerată.

Miercuri seara, Laura Petreuş, soția îndrăgitului artist Marinel Petreuş, a anunțat trecerea în neființă a acestuia pe pagina sa de socializare, conform agenției Agerpres.

Anunțul trist a fost făcut de soția artistului

Marinel Petreuş, urmaș al celebrelor Frați Petreuş, a fost o figură emblematică a muzicii populare maramureșene și un model pentru generațiile viitoare de artiști.

„A fost împreună la bine şi la greu, împreună de 32 de ani, până în ultima clipă...

Astăzi, iubirea mea, modelul meu, echilibrul meu, dragostea mea, minunatul bărbat al vieţii mele cu care am împărţit griji, nevoi şi bucurii nenumărate într-o poveste de iubire cum numai Marinel i-a putut compune muzica şi textul... tatăl minunat al copiilor noştri, pe care i-a iubit cu toată fiinţă lui, a plecat spre înalturi şi ne veghează de acum din Lumea Dorului. Marinel Te iubesc infinit dincolo de Lumi!!! Să-ţi fie zborul lin”, a scris în mesajul său Laura Petreuş.

Tragedia a fost resimțită profund și în rândul oficialităților locale. Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a adus un omagiu moștenirii culturale lăsate de Marinel Petreuş.

”Marinel Petreuş, unul dintre cei mai demni ambasadori onorifici ai muzicii populare maramureşene, a plecat astăzi dintre noi. Cunoscut profesor şi îndrăgit interpret, a menţinut vie moştenirea Fraţilor Petreuş, ducând mai departe horile de o frumuseţe unică în lume.

Rămânem cu regretul că nu am apucat să onorăm suficient geniul său şi contribuţia generoasă la moştenirea culturală a Maramureşului. Transmit un gând de mângâiere şi susţinere familiei sale. Marinel Petreuş va rămâne veşnic în amintirea noastră!”, a transmis acesta.

Citește și: Pericol de moarte pentru o familie din Vaslui! Uite ce au descoperit în urma unor săpături în curte

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Primarul municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, a exprimat și el durerea comunității la aflarea veștii triste.

„Am primit cu durere în suflet vestea că unul dintre cei mai mari artişti ai Maramureşului, dar mai ales un adevărat om, un tată minunat, un soţ iubitor şi un prieten de neînlocuit, Marinel Petreuş a încetat din viaţă. Viaţa, din nefericire, nu e mereu corectă, iar boala nu ia în considerare nici cele mai mari dintre inimi.

Ne vom asigura că toţi aceşti ani în care ne-ai fost alături, în care ne-ai oferit din inima ta prin fiecare horă interpretată, în care ai dăruit Maramureşului, maramureşenilor şi românilor tot ce ai avut mai bun, cu iubire de oameni, folclor şi tradiţie, amintirea şi moştenirea ta vor rămâne pe vecie”, a spus primarul.

Citește și: Un cioban din Mureș a fost la un pas de moarte după ce a fost atacat de urs! Bărbatul a fost salvat în ultima clipă de câinii săi

Cine a fost Marinel Petreuș

Marinel Petreuş a fost un artist complet, dedicat folclorului și tradițiilor maramureșene. Împreună cu fratele său, Ion, a dus mai departe renumele Fraților Petreuş, devenind un simbol al muzicii populare românești. Pasiunea sa pentru muzică și talentul său remarcabil au făcut ca fiecare horă interpretată să fie o dovadă de autenticitate și frumusețe culturală.

Prin dispariția sa, Maramureșul pierde nu doar un artist de valoare, ci și un om de o mare sensibilitate, un profesor apreciat și un model de dedicare și iubire față de tradițiile strămoșești. Familia Petreuş și întreaga comunitate maramureșeană rămân cu un gol imens, dar și cu amintirea unui om care a adus bucurie și lumină prin arta sa.