Doliu în lumea sportului românesc! Handbalista Iryna Glibko a murit la vârsta de 34 de ani! Aceasta ar fi pierdut lupta cu o boală nemiloasă

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 28 aug 2024, 19:24

Iryna Glibko a murit la vârsta de 34 de ani

Sursa: Instagram Iryna Glibko

SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat, cu profundă tristețe, trecerea în neființă a fostei sale jucătoare, Iryna Glibko, la vârsta de doar 34 de ani. Vestea a fost comunicată miercuri, 28 august 2024, pe rețelele sociale.

Cu toate că informațiile despre cauza morții nu au fost dezvăluite oficial de către club, Agerpres scrie că Iryna Glibko ar fi pierdut lupta cu cancerul. Moartea ei subită reprezintă o pierdere imensă pentru handbalul românesc și pentru toți cei care au avut privilegiul să o cunoască și să joace alături de ea.

Ce mesaj au postat SCM Râmnicu Vâlcea, după decesul Irynei Glibko 

Sportiva și-a făcut debutul în Liga Națională de handbal feminin în anul 2012, și de atunci, a devenit una dintre cele mai respectate și apreciate jucătoare din campionatul românesc. Originară din Ucraina, ea a evoluat ca inter stânga/centru și și-a adus contribuția la numeroase victorii.

Aceasta a cucerit titluri importante alături de echipele la care a jucat. De-a lungul carierei sale, Iryna a jucat pentru HC Danubius Galați, CSM București, HCM Roman și, în ultimii ani, pentru SCM Râmnicu Vâlcea, care a transmis un mesaj dureros, după moartea ei.

Citește și: Tragedie în lumea sportului. O fostă handbalistă din echipa națională a României a murit la doar 34 de ani

„Rămas bun, Ira! Cu inimile îndurerate, anunțăm trecerea în neființă a unei sportive excepționale, Iryna Glibko. Un adevărat lider pe teren și un suflet special în afara lui, Iryna a fost un exemplu de devotament, pasiune și profesionalism pentru toti cei care au interacționat cu ea.

Prin felul său de a fi, dar și prin dăruirea sa, a lăsat o amprentă de neșters în amintirile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște, ori de a lucra alături de ea.

Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea este profund recunoscător pentru toate momentele în care Iryna a fost alături de noi, pentru fiecare gol marcat și pentru fiecare zâmbet adus pe chipurile suporterilor roș-albaștri.

Pierderea ei lasă un gol imens în inimile noastre, dar și în comunitatea handbalistică.  Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia ei și către toți cei dragi ei în aceste momente dificile.  Iryna, vei rămâne mereu în inimile noastre. Odihnește-te în pace!”, au transmis cei de la SCM Râmnicu Vâlcea, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Iryna Glibko a fost o handbalistă talentată

Performanțele remarcabile ale Iryna Glibko au fost recunoscute de-a lungul anilor prin numeroase distincții. Handbalista a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor” în 2018, 2019 și 2023, o recunoaștere a impactului său semnificativ asupra competiției. În plus, ea a fost cea mai bună marcatoare din Liga Națională în două rânduri, în 2013 și 2018, iar sezonul 2023 a fost marcat de 190 de goluri înscrise.

Citește și: Cine este Adrian Vasile, unul dintre cei mai de succes antrenori de handbal din România. A câștigat Cupa Challenge EHF în 2006

La CSM București, între 2013 și 2015, Iryna a cucerit titlul național. După transferul la HCM Roman, a continuat să impresioneze prin talentul său, iar din 2017 s-a alăturat echipei SCM Râmnicu Vâlcea, unde a jucat până în vara acestui an, când contractul său a ajuns la final.

Surse foto: Instagram Iryna Glibko/ Facebook SCM Râmnicu Vâlcea 

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.