Doliu în presa românească! Un cunoscut jurnalist a murit după ce a fost vaccinat contra Covid-19

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 21 iul 2022, 17:45
Doliu în presa românească

Un cunoscut jurnalist din România a decedat la scurt timp după ce a fost vaccinat contra Covid-19.

Este vorba despre profesorul Gheorghe Dolinski, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”.  

Dolinski s-a simțit rău după ce și-a făcut vaccinul contra Covid-19 și a decedat chiar de ziua lui, pe 6 februarie 2021. Avea vârsta de 76 de ani.

În cariera sa, profesorul Gheorghe Dolinski a scris sute de articole pentru presa locală, iar pentru comunitatea din Arbore și-a adus o contribuție importantă prin scrierile sale, informează Monitorul de Suceava. Trebuie amintite aici ”Arbore, străveche vatră de etnografie și folclor”, dar și ”Personalități arborene”.

A fost pasionat de filatelie și a participat la mai multe expoziții naționale și internaționale, unde a primit peste 250 de premii în perioada 1990-2016.

În anul 2002 Gheorghe Dolinski a fost desemnat ”cetățean de onoare” al comunei Arbore, iar în anul 2004 a primit medalia ”Meritul cultural” în rang de cavaler din partea președintelui României de la acea vreme, Ion Iliescu.

Foștii colegi de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina au transmis un mesaj de rămas-bun pentru profesorul Dolinski, care a condus destinele organizației în ultimii ani. ”Cu adâncă durere și profund regret, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina anunță trecerea la cele veșnice, după o scurtă și grea suferință, a celui care a fost profesor Gheorghe Dolinski, în vârstă de 76 de ani, intelectual de o deosebită valoare, cu o bogată și îndelungată carieră pedagogică, om de presă și televiziune, scriitor și publicist, președinte în exercițiu al societății noastre.

Îi vom păstra o vie și neștearsă amintire. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul colegilor de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Un alt deces recent în mass-media românească

Recent, mass-media românească a mai primit vestea tristă a decesului criticului muzical Luminița Constantinescu.

Luminița Constantinescu, critic, director al Orchestrelor şi Corurilor Radio și realizator de emisiuni radio/TV, a murit la spital, la vârsta de 72 de ani.

Luminița Constantinescu a avut o carieră de peste 4 decenii ca realizator de emisiuni și critic muzical. A fost redactor la Radiodifuziunea Română, realizator de emisiuni, redactor şef adjunct şi producător la Televiziunea Română. Totodată, a semnat în presă şi la radio reportaje, cronici muzicale, interviuri, dezbateri și anchete. 

„Tot ce făcea, făcea cu pasiune, punea suflet.  Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără”, a transmis directorul fondator al Radio România Muzical, Mihaela Doboș, pe contul de Facebook. Mihaela Doboș a fost și cea care a anunțat decesul Luminiței Constantinescu.

Citeste si: A murit Larry Flint! Fondatorul Hustler avea 78 de ani

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.