Doliu în sport: Un fotbalist cunoscut a murit într-un accident!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 03 feb 2021, 13:30
Accidentul mortal în care a fost implicat Anele Ncongca
Sursa: en.as.com

Un cunoscut fotbalist, fost internațional sud-african, Anele Ngcongca, a murit într-un cumplit accident rutier.

Accidentul teribil a avut loc luni dimineață, au anunțat autoritățile din Africa de Sud. Tragicul accident s-a petrecut pe raza orașului Durban. Ncongca mergea să semneze un contract cu formația Amazulu, el fiind împrumutat la acea echipă de către campioana Africii de Sud, Mamelodi Sundowns.

Un dosar penal a fost deschis în urma accidentului rutier, descoperindu-se că cel care conducea autoturismul în care se afla Anele Ngongca nu era fotbalistul, ci o altă persoană, care a fost rănită grav în incident și transportată de urgență la spital.

  „Azi dimineață, la ora 5, un vehicul  î n care se aflau 2 persoane a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat pe autostrada N2  î n apropiere de Mtunzini”, a declarat șeful serviciului de poliție sud-african, potrivit prosport.ro.

Anele Ngongca a evoluat de 53 de ori pentru naționala Africii de Sud, el fiind component al lotului Africii de Sud și pentru Cupa Mondială din 2010, turneu final organizat chiar în Africa de Sud.

A fost, de altfel, primul Campionat Mondial organizat vreodată într-o țară africană.

A jucat 9 ani la Genk

Anele Ngcongca avea 33 de ani. Timp de 9 ani, între 2007 și 2016, a evoluat pentru formația belgiană Genk, unde a fost component și internaționalul român Ianis Hagi

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ianis Hagi nu a apucat însă să fie coleg cu Ngcongca, având în vedere că el a venit în 2019 la Genk, la 3 ani distanță după ce sud-africanul părăsise clubul belgian.

Printre trofeele obținute de Ngcongca se numără de două ori campionatul Belgiei, în sezoanele 2008-2009 și 2012-2013, Cupa Belgiei, în 2010-2011 și Supercupa Belgiei, în 2011.

Totodată, Ngconga a cucerit și de 3 ori campionatul Africii de Sud și o dată cupa, cu formația Mamelodi Sundowns, care acum îl împrumutase.

Sezonul trecut Mamelodi Sundowns a cucerit eventul, adică și Cupa și campionatul Africii de Sud.

Citeste si: Emily Burghelea continua seria dezvaluirilor: "L-am dus mort in portbagaj"