Doliu în sportul românesc de Paște! A murit o legendă a fotbalului! Era infectat cu Covid-19

Author: Andrei Ionescu
Doliu în fotbalul românesc

Sportul românesc e în doliu, după ce Octavian Foale a murit.

Octavian Foale, o legendă a fotbalului din Timișoara, a murit în prima zi de Paşti.

Fostul antrenor avea 83 de ani şi era infectat cu COVID-19. Octavian Foale s-a născut la 20 ianuarie 1938, la Reşiţa, a jucat fotbal în prima divizie la CSMS Iaşi, iar când şi-a început cariera de antrenor s-a stabilit la Timişoara, unde jucau deja fotbal erau deja cei trei băieţi ai săi: Manu şi Antonio la Poli şi Angelo la UMT. 

 

„Tavi Foale a rămas celebru şi pentru metodele inedite şi ştiinţa de a antrena juniorii. A înfiinţat chiar o şcoală de fotbal, Luceafărul Timişoara, care şi-a desfăşurat activitatea la Baza sportivă nr. 3 a Politehnicii (pe terenul Voinţa). Şcoală la care au antrenat şi băieţii săi şi care, din păcate, nu mai există de câţiva ani”, scrie siteul www.aspolitehnica.upt.ro. 

În anii 80 a fost antrenorul echipei Poli Timișoara şi a făcut închisoare în 1986, după o tentativă de blat la un meci cu FC Bihor. Tavi Foale a suferit un accident cerebral în urmă cu o lună şi jumătate. Conform unor surse medicale, fostul antrenor era infectat şi cu COVID-19.  

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Mai multe personalități din România, decedate din pricina Covid-19

Mai multe personalități din România au decedat din pricina Covid-19, printre care Cornelia Catanga sau Adi Bărar, chitaristul trupei Cargo.

"Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!", a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook vineri dimineaţa, în jurul orei 6,00.

Jurnalista a povestit că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o imediat după deces.

M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău,că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator.

Nu a rezistat“, anunța jurnalista Mara Bănică.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii! Ce mare artist s-a stins din viață?

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.