Doliu în sportul românesc. O cunoscută voleibalistă s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani

Autor: Diana Bostan

Voleibalista Ruxandra Dumitrescu a decedat

Sursa: Facebook

Ruxandra Dumitrescu, o fostă voleibalistă, s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Volei.

Cu tristețe și regret, Federația Română de Volei a anunțat decesul Ruxandrei Dumitrescu, fostă internațională română și elenă. Vestea a îndurerat comunitatea sportivă din România și din Grecia.

Sportiva Ruxandra Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani

Federația Română de Volei a confirmat, luni, pe pagina sa de Facebook, că talentata voleibalistă Ruxandra Dumitrescu a părăsit această lume duminică, la vârsta de 46 de ani.

Moartea ei lasă un gol imens în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască și să admire performanțele sale notabile în lumea voleiului.

''O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naţionala României, cât şi pentru cea a Greciei'',

a fost mesajul transmis de Federația Română de Volei, pe pagina de Facebook.

Citește și: Ies la iveală detalii șocante despre accidentul campionului de box, care ar putea fi o tentativă de crimă: „Eu cred că a fost o gaşcă organizată”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Născută în Râmnicu Vâlcea, Ruxandra Dumitrescu și-a desăvârșit cariera în volei cu pasiune și devotament. Primii ei pași în lumea sportului au fost marcați de prezența în prima ligă la echipa Dacia Pitești. Cu un talent remarcabil, a atras atenția și a primit oportunitatea de a juca în Grecia, unde a devenit căpitanul echipei Panathinaikos Atena.

Ruxandra Dumitrescu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Greciei în 2004

Performanțele sale excepționale au culminat cu statutul de cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, un moment de mândrie și glorie pentru întreaga comunitate sportivă.

În semn de respect și recunoaștere pentru contribuția ei impresionantă, grecii au decis să retragă tricoul cu numărul 10 atunci când Ruxandra Dumitrescu a anunțat că își încheie cariera în volei.

Această distincție onorifică subliniază impactul semnificativ pe care l-a avut asupra voleiului grec și a consacrat-o ca o figură emblematică a sportului în această țară.

După întoarcerea în România, Ruxandra Dumitrescu a continuat să împărtășească experiența și cunoștințele sale, devenind antrenor la clubul privat Alpha Volleyball Sibiu, contribuind astfel la dezvoltarea tinerelor talente.

Citește și: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua

În planul personal, Ruxandra Dumitrescu a avut o viață marcată de realizări notabile. Căsătorită cu Alexandros Nikolaidos, un sportiv grec de taekwondo cu un palmares impresionant, ea a împărțit viața cu un partener devotat și cu un campion care a inspirat prin performanțele sale remarcabile.

Cei doi au împreună un băiețel în vârstă de 13 ani, care își dedică pasiunea pentru baschet la CSU Alpha.