Iris Apfel a murit vineri, pe data de 1 martie, iar anunțul a fost postat chiar pe pagina ei oficială de Instagram. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 102 ani.
Cum a venit anunțul morții lui Iris Apfel
Deși se afla la o vârstă foarte înaintată, designer-ul era foarte implicată în activitatea ei profesională, luând parte, în continuare, la prezentări ale creatorilor mari de modă și încheind colaborări cu branduri precum H&M, Magnum, Citroën, MAC sau Happy Socks.
De asemenea, aceasta se bucura de un succes răsunător și în mediul online, ajungând la numărul impresionant de 2,9 milioane de urmăritori pe contul oficial de Instagram. Tot pe același cont a apărut și tristul anunț al morții ei.
„Iris Barrel Apfel, 29 august 1921- 1 martie 2024”, este scris în descrierea ultimei sale postări, unde a fost atașată o poză cu ea îmbrăcată într-o spectaculoasă rochie lungă și neagră, cu aplicații aurii.
Vezi această postare pe Instagram
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Vedeta s-a născut în Queens, New York, în anul 1921, într-o familie de evrei. Aceasta a avut din totdeauna o înclinație către zona frumosului, studiind istoria artei și profesând, ulterior, ca designer de interior. Iris Apfel a luat parte chiar la renovările Casei Albe, pentru nouă șefi de stat, de la Harry Truman până la Bill Clinton.
Iris Apfel a fost unul dintre cele mai mari fashion icon-uri
Cu timpul, femeia și-a dezvoltat o reputație ca un vizionar al stilului, fiind recunoscută pentru abordarea sa nonconformistă și curajoasă în materie de modă. Una dintre semnăturile lui Apfel a fost modul în care a amestecat cu îndrăzneală culorile, texturile și imprimeurile, creând look-uri distincte și neconvenționale.
Acesta este și motivul pentru care garderoba ei a ajuns în atenția Muzeului Met, din New York, în anul 2005 și pentru care Iris a devenit subiectul unui documentar din 2014, dar și al unei expoziții organizate în 2016, la Paris.
Însă, moartea lui Iris Apfel înseamnă mult mai mult decât dispariția unui icon al modei. Ea a fost un simbol al vârstei și al încrederii în sine, demonstrând că stilul și creativitatea nu au limite de vârstă. Prin prezența sa fermecătoare și exuberantă, Apfel a reușit să transmită un mesaj puternic despre acceptarea sinelui și despre frumusețea diversității.
„Într-o zi, cineva mi-a spus: «Nu eşti drăguţă şi nu vei fi niciodată. Dar nu contează. Ai ceva mult mai important: ai stil», era expresia pe care o folosea mereu vedeta.