Doliu la Hollywood! Tamayo Perry, un celebru actor din „Pirații din Caraibe”, a fost ucis de un rechin în timp ce făcea surf

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 25 iun 2024, 14:40

Tamayo Perry, în „Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi” 

Sursa: Profimedia

Tamayo Perry, cunoscut pentru rolurile sale în „Pirații din Caraibe” și alte producții, a murit la 49 de ani în urma unui atac de rechin în Hawaii.

Tamayo Perry, actorul cunoscut pentru rolul său în filmul „Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi”, a murit duminică după-amiază în urma unui atac de rechin în timp ce făcea surf pe plaja Malaekahana din Hawaii.

Celebrul actor a fost ucis de un rechin

Perry, în vârstă de 49 de ani, a fost declarat decedat de paramedici după ce a fost adus la mal de un jet ski, conform informațiilor confirmate de serviciile de urgență din Honolulu într-o conferință de presă.

Apelul de urgență a fost făcut în jurul orei 13:00, ora locală, iar echipajele au intervenit prompt. Deși a fost adus rapid la mal, eforturile paramedicilor de a-l resuscita pe Perry au fost în zadar, acesta fiind declarat decedat la scurt timp după incident.

Perry a interpretat rolul unui bucanier în „Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi”, al patrulea film din faimoasa serie, lansat în 2011.

Pelicula, în care Johnny Depp revine în rolul excentricului pirat Căpitanul Jack Sparrow, îi mai are în distribuție pe Penelope Cruz și Geoffrey Rush.

Pe lângă faimosul rol din „Pirații din Caraibe”, Perry a avut apariții notabile și în serialele „Lost”, „Hawaii Five-0”, filmul „Blue Crush” și continuarea „Charlie's Angels: Full Throttle”, precum și într-o reclamă pentru Coca-Cola.

Citește și: Un nou val de praf saharian se va năpusti asupra României! ANM a transmis care vor fi zonele afectate

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: La ce oră trebuie să fie elevii în clasă pentru proba scrisă la Matematică la Evaluarea Națională?

Tamayo Perry avea peste 10 ani de surfing

Născut pe partea de est a insulei Oahu, Perry era un surfer profesionist cu peste un deceniu de experiență. Într-o descriere pe site-ul Oahu Surfing Experience, unde era instructor, el își povestea experiențele pe „cel mai periculos val din lume”.

„Acest băiat insular de mici dimensiuni poate concura cu cei mai buni din lume”, scria Perry.

El a menționat, de asemenea, că în urmă cu câțiva ani a fost implicat într-un „accident ciudat care s-a transformat într-o experiență aproape fatală”, dar nu a oferit detalii suplimentare despre incident, precizând doar că s-a datorat „lipsei de conștientizare” a unei alte persoane.

Kurt Lager, șeful interimar al serviciului de siguranță oceanică din Honolulu, l-a descris pe Perry drept „un salvamar iubit de toți”, adăugând că acesta era bine cunoscut pe coasta de nord a insulei Oahu și în întreaga lume.

„Personalitatea lui Tamayo era molipsitoare, și la fel de mult cum oamenii îl iubeau pe el, el iubea pe toți ceilalți mai mult”, a spus Lager. El și-a exprimat condoleanțele către familia lui Perry.

„Tamayo a fost un om de apă legendar și foarte respectat, crescut chiar aici, și un membru de bază al echipei noastre de siguranță oceanică.” , a declarat primarul Rick Blangiardi.

Primarul a subliniat cât de dificil a fost să primească un astfel de apel duminică după-amiază și a cerut ca familia lui Perry să fie lăsată să-și plângă pierderea în intimitate. Pierderea lui Tamayo Perry este simțită profund de comunitatea locală și de lumea surfingului, unde el și-a lăsat amprenta prin talentul și pasiunea sa pentru ocean.