Doliu national: Astazi are loc inmormantarea Reginei Ana. Ultimele omagii au inceput in Piata Palatului din Bucuresti, urmate de inmormantarea de la Curtea de Arges

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 18 sep 2020, 02:20

Astazi este zi de doliu in Romania cu ocazia funeraliilor Reginei Ana. O serie de ceremonii religioase au loc dimineata la Palatul Regal din capitala, dar si in Piata Palatului, iar sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei va fi transportat la Curtea de Arges pentru slujba de inmormantare.

Incepand cu ora 9.30, oficiali ai statului roman, alaturi de membri ai Familiei Regale, membrii Familiilor Regale straine, precum si de reprezentanti ai Casei Majestatii Sale Regelui vor fi prezenti la Palatul Regal din Calea Victoriei pentru a asista la o slujba religioasa ortodoxa, in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, in fata Palatului.

Acolo va avea loc o ceremonie religioasa, iar accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti.

O slujba religioasa de rit catolic va fi oficiata de inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti catolici si se va incheia la ora 11.20.


De la ora 11.35 la ora 12, cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle –
Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa. De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12- 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges.

La ora 15.00 va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges.
Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges.

La funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana a Romaniei vor lua parte pe langa ASR Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills si domnisoara Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei, Germaniei, dar si membri ai familiilor regale din alte
tari europene.

Regele Mihai I nu va participa la aceste evenimente, din motive de sanatate. (sursa Mediafax)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.