Doliu uriaș în presa din România: A murit Liviu Iancu, zis "Poetul"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 iul 2022, 20:30
Jurnalistul și scriitorul Liviu Iancu a murit

Lumea presei este în stare de șoc după ce cunoscutul jurnalist și scriitor Liviu Iancu a murit la numai 45 de ani.

Liviu Iancu a încetat din viață în urma unui infarct. Cunoscutul jurnalist avea probleme cu inima de mai multă vreme. În urmă cu câțiva ani Liviu Iancu suferise o intervenție chirurgicală complexă la inimă, în urma căreia i se montase un stimulator cardiac.

Specializat în jurnalism economic, Liviu Iancu era cunoscut drept "Poetul" în lumea presei, datorită talentului său deosebit. Jurnalist de peste 20 de ani, Liviu Iancu se lansase în 2019 și în literatură, odată cu lansarea romanului său de debut, "Xanax".

În romanul respectiv Liviu Iancu povestea și experiența intervenției chirugicale care, la acea vreme, îi salvase viața.

Trecut pe la Mediafax, Național, Business Magazin și Capital, Liviu Iancu lucra la Profit.ro. Colegii lui au fost cei care au anunțat, șocați, moartea talentatului jurnalist și scriitor.

"Colegul nostru Liviu Iancu, cel mai cunoscut jurnalist de turism și autor al romanului «Xanax», ne-a părăsit astăzi.

Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!"
, au transmis colegii lui Liviu Iancu.

Își lansase cartea la 11.000 de metri altitudine!

Liviu Iancu își lansa romanul de debut, "Xanax", în februarie 2019. Lansarea a fost una neobișnuită, având loc la 11.000 de metri altitudine, la bordul unei curse charter între București și Hammamet. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cartea a devenit rapid un bestseller. Primul tiraj s-a epuizat după numai trei zile, iar romanul ajunsese după opt luni de la lansare la al patrulea tiraj. Fuseseră vândute peste 10.000 de exemplare.

"Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească «sala» și nu mă supăr", declara, cu umor, după lansare Liviu Iancu.

De profesie jurnalist, Liviu Iancu a început mai multe facultăți (Cibernetică, Transporturi şi Sociologie), însă nu a terminat niciuna. 

“Poate că sensul vieții nu e nimic mai mult decât să te bucuri până la ultima suflare de tot ce ți-a dat Dumnezeu, chiar dacă uneori e al dracului de puțin”, scria în popularul său roman "Xanax" Liviu Iancu.

Citeste si: A murit producător Netflix, Lin Qi. A fost otrăvit cu ceai. Cine este suspectul principal

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.