Doliu uriaș în presa românească! Un jurnalist tânăr și foarte cunoscut a murit: "S-a prăbușit cerul cu vestea asta"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 25 iul 2022, 21:35
Doliu uriaș în presa românească

Un jurnalist foarte cunoscut din România a murit la numai 43 de ani.

Alin Bogdan, fost jurnalist la Adevărul și Gândul, a încetat din viață la numai 43 de ani. Alin Bogdan a intrat în presă în anul 1998, ca redactor politic la publicația Adevărul. În anul 2005 a devenit publicist comentator pentru publicația Gândul.

Vestea morții lui Alin Bogdan i-a șocat pe foștii colegi ai acestuia și pe jurnaliștii care lucrează în prezent în mass-media. Anunțul morții lui Alin Bogdan a fost făcut de soția acestuia, o altă cunoscută jurnalistă, Sidonia Bogdan.

Alin Bogdan postase ultima oară pe contul lui de Facebook pe 5 iunie, cu trei zile înainte de a deceda.

Din 2006 a părăsit domeniul mass-media pentru a lucra în consultanță politică. A lucrat pentru campaniile electorale ale Partidului Național Liberal (PNL). Ultimul loc de muncă al lui Alin Bogdan a fost cel de director al editurii ContraMundum.

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Alin Bogdan după decesul acestuia

Cei care l-au cunoscut pe Alin Bogdan au fost șocați să afle de decesul neașteptat al fostului jurnalist.

"Am rămas efectiv fără cuvinte. Parcă s-a prăbușit cerul cu vestea asta. Îmi pare nespus de rău. Sincere condoleanțe familiei!", "Urât, Gogule! Ai furat startul...

chiar mai aveai timp", "Ai plecat mult prea devreme. Drum bun către stele. Dumnezeu să te odihnească", "Nu pot să cred!!!!!!" și "Dumnezeu să te odihnească în pace, Alin! Sincere condoleanțe familiei și putere să treacă peste o asemenea durere" sunt doar câteva dintre numeroasele mesaje care au apărut pe pagina de Facebook a lui Alin Bogdan după decesul acestuia.

"De acum vei scrie cu litere de lumină.

Alin Bogdan, îmi va fi dor de tine", a scris și redactorul-șef al publicației Hotnews, Clarice Dinu, pe pagina ei de Facebook.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Îmi zicea la mișto "nene Dimi", colocvial, dar și acid, vrând să arate explicit că sunt mai în vârstă ca el, dar nu am vreun ascendent în controversele noastre.

Nu am lucrat direct cu Alin Bogdan pentru că eu deja nu mai eram pe teren când a apărut el, dar l-am urmărit constant atât ca ziarist, cât și ulterior.

Un tip cult, isteț, cu argumentele și cuvintele potrivite, cu un umor dur, usturător, dar de calitate.

Aveam mai mereu opinii diferite, dar tot timpul când intram într-o controversă cu el eram foarte atent la ce scriu și ce argumente am pentru că era un schimb de replici care dura mult timp și te taxa la cea mai mică greșeală.

Ultima oară a fost remiză, dar de multe ori a câștigat el.

Îmi va lipsi", a scris pe pagina sa și Cristi Dimitriu, fost redactor-șef și ulterior director editorial al Mediafax.

Citeste si: Florin Cîţu este in doliu. Mama Premierului a decedat vineri seara