Donald Trump a fost la un pas de moarte! O animație 3D arată care ar fi fost traiectoria glonțului: „La o mișcare de cap distanță de haos”

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 17 iul 2024, 13:44

Animația 3D a traiectoriei glonțului tras asupra lui Donald Trump

Sursa: TikTok / @pointconsciousness

O animație 3D dezvăluie cât de aproape a fost Donald Trump de moarte în urma unei tentative de asasinat la mitingul său din Pennsylvania, expunând breșele majore de securitate ale Secret Service.

O tentativă de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump a avut loc pe 13 iulie în timpul unui miting electoral din Pennsylvania. Atacul, realizat de Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani, a fost surprins de camerele de televiziune, iar o animație 3D creată ulterior de canalul de TikTok „Point Consciousness” a arătat cât de aproape a fost Donald Trump de a fi ucis.

Animația 3D cu traiectoria glonțului tras asupra lui Donald Trump

Animația, devenită rapid virală pe rețelele de socializare, detaliază traiectoria glonțului care l-a atins pe fostul președinte după ce acesta și-a mișcat capul în ultima secundă. Conform graficii, dacă Trump nu și-ar fi mișcat capul, glonțul l-ar fi lovit mortal. „La o mișcare de cap distanță de haos” este titlul sugestiv al animației care a generat o multitudine de reacții online.

Analistul politic american Ian Bremmer, președintele grupului Eurasia, a comentat pe această temă, subliniind că supraviețuirea lui Trump a fost considerată de mulți un miracol: „Cât de aproape a fost

istoria lumii de o cale dramatic diferită? Atât de aproape”
.

Donald Trump a anunțat că își va relua campania electorală cu un miting programat în Michigan, la exact o săptămână după tentativa de asasinat. La acest eveniment, Trump va fi însoțit de J.D. Vance, viitorul său vicepreședinte dacă va fi ales.

Incidentul a expus o breșă semnificativă în securitatea asigurată de Secret Service.

Thomas Matthew Crooks a tras de pe acoperișul unei clădiri pe care agenția de securitate o declarase în afara perimetrului său de securitate.

Puteți urmări totul în materialul video de mai jos:

Eșecul Secret Service de a proteja perimetrul

Potrivit Reuters, doi foști oficiali ai Secret Service au criticat dur omisiunea fatală a agenției. Kenneth Valentine, fost agent special al Secret Service, a declarat: „Nu ar fi trebuit să se poată ajunge pe acoperiș”.

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament

Citește și: Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că dacă mă oprește poliția, o să îi arăt ceva de la medic cum că sunt însărcinată și scap ieftin.”

Șeriful din comitatul Butler, Michael Slupe, a relatat că doi ofițeri de poliție din Pennsylvania au răspuns unui apel despre o persoană suspectă. Unul dintre ofițeri, ridicat de colegul său pentru a verifica acoperișul, a fost confruntat de Crooks. Această întâlnire a scos la iveală o deficiență majoră în securitate, subliniind nevoia ca Secret Service să monitorizeze mai atent acoperișurile și alte potențiale puncte de acces.

Citește și: Blackout total în România? Ministrul Energiei dă asigurări ca ''România nu riscă un blackout'' deși sistemul energetic este suprasolicitat

Citește și: Câți bani a plătit Selly la bugetul local pentru festivalul Beach, Please!: „Hai să vorbim pe cifre, că ele nu mint” Suma este de ordinul zecilor de milioane

Secret Service, responsabil pentru siguranța lui Trump atât ca fost președinte, cât și ca candidat republican la președinție, nu a răspuns la multiplele cereri de comentarii. Un fost agent al agenției a declarat că clădirea ar fi trebuit să fie inclusă în perimetru: „Acesta este un eșec masiv”.

Înarmat cu o pușcă semiautomată, Thomas Matthew Crooks a tras de mai multe ori de pe acoperișul clădirii aflate la aproximativ 150 de metri de Trump, reușind să rănească fostul președinte la ureche. Fotografiile cu Donald Trump, cu sânge pe față și cu pumnul ridicat, au făcut rapid înconjurul lumii, intrând în istorie.

Un spectator a fost ucis și alți doi răniți grav în urma atacului. Motivul din spatele acțiunilor lui Crooks rămâne un mister, acesta fiind ucis de forțele de ordine în timpul incidentului.

 


Mihaela Homa, primele declarații după ce a reluat legătura cu Robert: „Sunt foarte fericită”. Ce compliment i-a făcut fostul concurent de la „Casa iubirii”

Recent, Mihaela Homa, câștigătoarea sezonului 2 din „Casa iubirii”, a fost invitată la emisiunea „Culisele iubirii”, unde a vorbit despre o interacțiune pe care a avut-o de curând cu Robert.