Donald Trump, prima reacție după ce Joe Biden s-a retras din cursa alegerilor prezidențiale din SUA: „Nu a fost niciodată apt să candideze”. Cine îi va lua locul

Autor: Diana Bostan

Joe Biden se retrage din cursa alegerilor prezidențiale ale SUA

Sursa: Profimedia

Joe Biden a surprins lumea politică cu ultimul său anunț. Printr-o postare făcută pe rețeaua X, președintele american a anunțat că se retrage din cursa alegerilor prezidențiale ale SUA. Iată cum a reacționat contracanditatul său, Donald Trump.

Președintele american Joe Biden a anunțat că se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA, afirmând într-o scrisoare publică faptul că „este în cel mai bun interes al partidului și al țării”.

Citește și: Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Ce simptome are și care este starea președintelui american

Donald Trump a reacționat după ce Joe Biden s-a retras din cursa alegerilor prezidențiale din SUA

Fostul președinte Donald Trump a comentat decizia lui Joe Biden de a se retrage din cursa prezidențială pentru alegerile din 2024. Potrivit Playtech, Joe Biden a luat această hotărâre după ce nu a reușit să se redreseze în urma unei serii de erori și a unei prestații slabe în dezbaterea din 27 iunie.

Joe Biden, coruptul, nu a fost niciodată apt să candideze la funcția de Președinte și cu siguranță nu este apt să slujească – și nu a fost niciodată! A obținut poziția de Președinte prin minciuni, știri false și

nu părăsind subsolul său,”
a scris Trump pe Truth Social și citat de sursa menționată anterior.

 „Toți cei din jurul său, inclusiv doctorul său și mass-media, știau că nu era capabil să fie Președinte, și nu era – și acum, uitați ce a făcut țării noastre, cu milioane de oameni care trec granița noastră, total necontrolați și neverificați, mulți din închisori, instituții mentale și număr record de teroriști.

Vom suferi mult din cauza președinției sale, dar vom remedia daunele foarte repede. FACEM AMERICA MARE DIN NOU!”, a completat acesta.

Decizia sa a venit după o schimbare de ultim moment, la mai puțin de 24 de ore de la hotărârea inițială de a continua campania electorală, notează Digi24.ro.

Citește și: Cine este bărbatul care a încercat să îl asasineze pe Donald Trump! FBI „Nu avem în prezent un motiv”

Conform unei surse familiarizate cu situația, președintele Biden a decis sâmbătă seară să rămână în cursa electorală, dar duminică după-amiază s-a răzgândit. „Noaptea trecută, mesajul a fost să continuăm cu viteză maximă”, a declarat sursa pentru Reuters sub protecția anonimatului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

„Astăzi, în jurul orei 13:45, președintele a informat echipa sa de conducere că s-a răzgândit”. Biden a făcut anunțul oficial pe rețelele sociale imediat după aceasta.

Potrivit sursei menționate anterior, Biden a recomandat-o și susține pe vicepreședinta Kamala Harris să candideze în locul său din partea Partidului Democrat. Sondajele de opinie arată că Harris are o susținere similară cu Biden în fața lui Donald Trump.

Joe Biden va rămâne în funcție până la încheierea mandatului

Un sondaj Reuters/Ipsos realizat în 15-16 iulie arată că Harris și Trump erau la egalitate, cu 44% susținere fiecare, în timp ce Trump îl devansa pe Biden cu 43% la 41%, diferența fiind nesemnificativă datorită marjei de eroare de 3 puncte procentuale.

Biden a declarat într-o postare pe X că va rămâne în funcție până la încheierea mandatului său în ianuarie 2025 și că se va adresa națiunii în această săptămână.

Citește și: Gafă extraordinară făcută de Joe Biden! A spus „președintele Putin”, în loc de Volodimir Zelensky. Cum a corectat gafa când a realizat

„A fost cea mai mare onoare a vieții mele să fiu președintele vostru. Și, deși intenția mea a fost să candidez pentru a fi reales, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii atribuțiilor mele de președinte pentru restul mandatului meu”, a scris Biden, pe rețeaua X.

Potrivit presei internaționale, decizia sa deschide calea pentru Kamala Harris, prima femeie de culoare care ar putea candida în fruntea listei Partidului Democrat. Nu este clar dacă alți democrați seniori vor contesta nominalizarea lui Harris sau dacă partidul va decide să deschidă procesul de nominalizare.