Donald Trump vs Joe Biden: Prima confruntare a candidaților pentru președinția SUA, plină de jigniri!

Autor: Bogdan Stanescu
Actualizat: 18 iul 2022, 15:15
Donald Trump vs Joe Biden
Sursa: Financial Times

Președintele în funcție al SUA, Donald Trump și candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden au avut prima confruntare.

Prima dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden a fost una plină de jigniri și insulte, de o parte și de cealaltă.

"Ai folosit cuvântul deștept? Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății. Nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic. În 47 de luni am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani", l-a atacat Donald Trump pe Joe Biden.

Joe Biden a negat că nu știa numele universității pe care a absolvit-o.

"Adevărul este că tot ce a spus până acum este o minciună. Nu sunt aici să îi număr minciunile. Toată lumea știe că este un mincinos. Oameni buni, voi înțelegeți ce face clovnul ăsta? Vă spun eu: nu face nimic să îi ajute pe oamenii care au nevoie de asistență medicală pentru că, de fapt, din cauza lui 10 milioane de oameni nu mai beneficiază de îngrijire medicală pentru că și-au pierdut slujbele", a spus, în replică, Joe Biden.

Moderatorul a intervenit!

Moderatorul Chris Wallace a intervenit după ce prima oră de dezbatere a fost întreruptă frecvent de atacuri și insulte ale celor doi candidați.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Domnilor! Nu îmi place să ridic vocea, dar de ce ar trebui să fiu eu altfel decât sunteți voi amândoi?", le-a spus Chris Wallace lui Donald Trump și Joe Biden. Trump l-a întrerupt, moment în care moderatorul i-a spus președintelui SUA că el este cel care jignește cel mai mult.

Subiectul pandemiei de Covid-19 și cel al protestelor "Black lives matter" au fost abordate în cadrul dezbaterii de o oră și jumătate organizate în Cleveland, Ohio și moderate de cunoscutul jurnalist Fox News Chris Wallace.

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA vor mai avea două dezbateri până la ora scrutinului, care se anunță la fel de incendiare.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 3 noiembrie. Lupta se dă între candidatul republican, și președintele în funcție, Donald Trump și candidatul democrat, Joe Biden, fost vicepreședinte al Statelor Unite în timpul celor două mandate de președinte ale lui Barack Obama.

Donald Trump vs Joe Biden: Ce spun sondajele 

Într-un sondaj efectuat de CNN după confruntarea televizată dintre Donald Trump și Joe Biden, 56% dintre cei chestionați au fost de părere că Joe Biden a câștigat prima dezbatere contra adversarului său. De partea cealaltă, doar 28% consideră că Donald Trump a câștigat dezbaterea.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos legat de votul popular, Joe Biden avea 8 procente în fața lui Donald Trump.

Alegerile în SUA nu se decid însă prin vot popular, ci prin sistemul Colegiului Electoral.

Joe Biden și Donald Trump se află la egalitate în sondajele care reflectă intenția de vot în statele cheie Florida şi Carolina de Nord. În alte state-cheie Biden se află în față în sondaje. Candidatul democrat îl conduce pe Donald Trump cu 1% în Arizona, cu 3% în Pennsylvania şi cu 5% în Wisconsin şi Michigan.