Această inițiativă are mai multe beneficii, mai ales prin faptul că animalele fără stăpân, în special pisicile, se confruntă cu dificultăți în găsirea hranei și apei, mai ales în perioadele extreme de iarnă sau vară.
Ce reprezintă proiectul „Hrănește pisicile, protejează mediul”
Proiectul pilot este rezultatul colaborării dintre Asociația Sache și ASPA, fiind finanțat de Primăria Municipiului București. De asemenea, acesta este sprijinit de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și beneficiază de donații de hrană din partea ONG-ului american Greater Good Charities.
Această inițiativă are multiple beneficii, printre care oferirea ajutorului pentru pisicile comunitare, încurajarea reciclării, dar și promovarea adopției animalelor. Automatele afișează informații despre câinii disponibili pentru adopție, sprijinind astfel integrarea lor în familii iubitoare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Sistemul prin care puteți recicla este simplu și eficient: cetățenii introduc o sticlă de plastic sau o doză de aluminiu în aparat, iar acesta eliberează hrană sau apă pentru pisicile comunitare.
Proiectul nu doar că ajută animalele, dar încurajează și reciclarea, contribuind astfel la un mediu mai curat și mai sustenabil.
Automate sustenabile și prietenoase cu natura
Automatele sunt alimentate cu energie solară, ceea ce le face o soluție prietenoasă cu mediul. În plus, acestea completează alte inițiative importante, precum programul de sterilizare gratuită a pisicilor fără stăpân.
„Proiect în premieră în București și în țară: Hrănește pisicile, protejează mediul!
În parcurile Tineretului, Floreasca și Circului pisicile fără stăpân beneficiază acum de hrană și apă datorită unor automate inteligente care eliberează mâncare în schimbul reciclării sticlelor!
Pisicile de pe stradă duc o viață grea, mai ales iarna. Hrana este esențială pentru supraviețuirea lor.
De ce este important acest proiect?
- Oferă hrană pisicilor comunitare, care suferă cel mai mult în sezonul rece.
- Oferă apă pisicilor comunitare, care au foarte multă nevoie în sezonul cald.
- Încurajează reciclarea și protejează mediul, un aspect esențial pentru un București mai curat.
- Încurajează adopția câinilor, cu detalii afișate pe automatele instalate.
Proiectul pilot este o inițiativă a Asociației Sache în colaborare cu ASPA, finanțat de la bugetul Primăriei Municipiului București și sprijinit de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).
Automatele ecologice, care funcționează cu energie solară și cu hrană donată de ONG-ul american Greater Good Charities, promovează un oraș mai responsabil și mai prietenos cu animalele. Totodată, acest proiect completează programul nostru de sterilizare gratuită a pisicilor fără stăpân,” a
transmis ASPA București pe pagina de Instagram.
View this post on Instagram