Dorada cu sos provensal

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 13 oct 2020, 06:30

Cost estimativ: 50 lei pentru 2 persoane

 

Dorada cu sos provensal
Cost estimativ: 50 lei pentru 2 persoane
Dorada – o bucata de 600 – 700 g
Pentru sos:
O ceapa rosie
O conserva de rosii
100 g migdale prajite
150 g masline kalamata
O legatura patrunjel
Ulei de masline
Sare, piper
2 catei usturoi
Cateva fire de busuioc
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt, se caleste intr-o lingura de ulei de masline impreuna cu usturoiul
zdrobit, se adauga rosiile si se fierbe amestecul la foc mic, timp de cateva minute. Se adauga ierburile aromate uscate.
Se ia de pe foc se adauga maslinele kalamatta, migdalele usor zdrobite si verdeturile proaspat tocate.
Pestele se curata si se fileteaza, apoi se pune in tigaia incinsa, intr- o lingura de ulei de masline, asezandu-se cu pielea in jos. Se prajeste 3-4 minute pana cand  pielea devine aurie, apoi se intoarce si se gateste inca un minut si pe partea cealalta.
Intr-o farfurie mai adanca se pun 3-4 linguri de sos provensal, peste care se aseaza fileul de peste, iar deasupra se presara verdeturi proaspat tocate sau chiar blendate cu ulei de masline.

Ingrediente

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dorada – o bucata de 600 – 700

g

Pentru sos:
O ceapa rosie
O conserva de rosii 
100 g migdale prajite 
150 g masline kalamatta
O legatura patrunjel
Ulei de masline
Sare, piper
2 catei usturoi
Cateva fire de busuioc

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt, se caleste intr-o lingura de ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit, se adauga rosiile si se fierbe amestecul la foc mic, timp de cateva minute.

Se adauga ierburile aromate uscate.Se ia de pe foc se adauga maslinele kalamatta, migdalele usor zdrobite si verdeturile proaspat tocate.
Pestele se curata si se fileteaza, apoi se pune in tigaia incinsa, intr- o lingura de ulei de masline, asezandu-se cu pielea in jos.
Se prajeste 3-4 minute pana cand  pielea devine aurie, apoi se intoarce si se gateste inca un minut si pe partea cealalta.
Intr-o farfurie mai adanca se pun 3-4 linguri de sos provensal, peste care se aseaza fileul de peste, iar deasupra se presara verdeturi proaspat tocate sau chiar blendate cu ulei de
masline.