Ingrediente
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Dorada – o bucata de 600 – 700 g
Pentru sos:
O ceapa rosie
O conserva de rosii
100 g migdale prajite
150 g masline kalamatta
O legatura patrunjel
Ulei de masline
Sare, piper
2
Cateva fire de busuioc
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt, se caleste intr-o lingura de ulei de masline impreuna cu usturoiul zdrobit, se adauga rosiile si se fierbe amestecul la foc mic, timp de cateva minute.
Se adauga ierburile aromate uscate.Se ia de pe foc se adauga maslinele kalamatta, migdalele usor zdrobite si verdeturile proaspat tocate.
Pestele se curata si se fileteaza, apoi se pune in tigaia incinsa, intr- o lingura de ulei de masline, asezandu-se cu pielea in jos.
Se prajeste 3-4 minute pana cand pielea devine aurie, apoi se intoarce si se gateste inca un minut si pe partea cealalta.
Intr-o farfurie mai adanca se pun 3-4 linguri de sos provensal, peste care se aseaza fileul de peste, iar deasupra se presara verdeturi proaspat tocate sau chiar blendate cu ulei de masline.