Ingrediente
Dorada – 2 bucati (aproximativ 500 g bucata)
2 fire rozmarin
4 felii lamaie
Sare, piper ulei de masline, amestec de ierburi uscate
2-3 kg sare grunjoasa (de mare)
Mod de preparare
Curatati doradele de solzi, apoi scoateti-le matele, branhiile si spalati-le bine.
Asezonati pestele pe dinauntru cu sare, piper, ulei de masline, apoi introduceti 1-2 felii de lamaie si un fir de rozmarin.
Umeziti putin sarea grunjoasa cu apa pana devine de consistenta unui nisip umed (optional puteti sa adaugati si ierburi uscate aromatice).
Asezati un strat de sare de aproximativ 1 cm pe o tava, apoi asezati pestele deasupra, acoperiti-l cu sare intr-un strat de 1-2 cm si presati-l usor sa fie cat mai compact.
Dati tava la cuptorul incins la 180 grade timp de 25 minute.
Scoateti pestele si spargeti sarea cu un ciocan sau un cutit robust.