Dorada în crustă de sare

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Crusta se sparge, iar peştele se serveşte cu lămâie.

Ingrediente pentru 4 porţii:

doradă regală- 2 buc
ouă (albuşuri)- 3 buc
sare de mare- 1 kg
lămâie- 150 gr

Condimente: rozmarin, salvie, cimbru proaspăt

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează, se spală, se absoarbe apa cu un prosop de hârtie. Se condimentează şi se pun în interior condimentele. Apoi se pregăteşte crusta de sare. Se bat albuşurile spumă, se adaugă sarea de mare şi cu acest amestec se îmbracă peştele care se introduce în cuptor la 250 grade pentru 25 minute.
Când este gata se sparge crusta, peştele se filetează şi se serveşte cu lămâie.

 

Taguri: