Aici, în bazinul Dornelor, la Dorna Candrenilor, oamenii pot merge din nou la relaxare sau terapii cu ape minerale și nămol, iar primele mențiuni scrise despre izvoarele de aici, despre compoziția și proprietățile lor, apar în scrierile unui naturalist german, care a vizitat Bucovina în anul 1778. De-atunci și până în zilele noastre, stațiunea aceasta, a renăscut în două rânduri.
Întâiul gospodar al locului cinstește astăzi moștenirea fabuloasă a zonei și readuce la viață această stațiune, menită să completeze lungul șir de atracții din zonă.
Alături de roventurieni facem o scurtă incursiune la aerodromul din Dealu Floreni, poarta spre cerul Țării Dornelor, acolo unde îl vom cunoaște pe cel care a fost mecanic de locomotivă, salvamontist, instructor de ski, pilot, instructor de zbor, un adevărat exemplu de pasiune și devotament.
Împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, luăm, apoi, drumul mănăstirii, la Schitul 12 Apostoli, un alt crâmpei de paradis aici unde putem admira generozitatea Creatorului, prin frumusețea din jur, îndeosebi la Rezervația 12 Apostoli din Munții Călimani, aflată nu departe de vatra monahală. Întregul traseu până acolo, dar și giganticele formațiuni stâncoase, pe care le vom întâlni la finalul drumeției, sunt minuni naturale pe care bucovinenii, prin intermediul ”ROventura”, ne invită să le descoperim.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Moșul, Mucenicul sau Mareșalul sunt numai câteva din numele interesante ale acestor stânci bizare care atrag pe munte mii de curioși.
Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.