Doru Ana a murit. Celebrul actor de teatru si film a murit la vârsta de 68 de ani

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 11 iul 2023, 00:35

Doru Ana a murit

Sursa: Facebook

Actorul Doru Ana s-a stins din viața la vârsta de 68 de ani. Vestea tristă a fost dată de Casa de Producție TVR.

Celebrul actor de teatru și film, dar și profesor universitar, s-a stins din viață. Vestea tragică a fost primită cu multă durere de către foștii săi elev,i care au reacționat într-un număr foarte mare pe rețelele de socializare.

Doliu în lumea filmului și teatrului românesc

Doru Ana s-a stins din viața în noaptea de luni spre marți. Despre celebrul actor se poate spune ca a fost profesorul unor generații întregi de actori.

A jucat în mai multe filme și seriale românești. A urcat pe scena teatrelor Bulandra, Comedie, Național, Creangă, sau în numeroase teatre din țară, la Brașov, Sibiu sau Ploiești. 

Vestea că actorul s-a stins din viața a fost primită cu multă durere de către foștii săi elevi, care au transmis mesaje de condoleanțe în memoria maestrului.

„Ați plecat discret, domn’ profesor...

Dumnezeu să vă odihnească în pace!”,
a reacționat și actorul Silviu Mircescu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Mulțumesc, prof drag Doru Ana, pentru lecția de generozitate. Să ne veghezi și să ne privești la fel de îngăduitor și dintre stele. Dumnezeu să te odihnească!”, a transmis actrița Anca Bejan.

”Cât de trist! Ştiam cât de bolnav a fost! Şi totuşi fostul meu coleg de an, prin dispariţia lui tragică îmi lasă un gol greu de suportat în suflet! Sunt copleşit de emoţie! Dumnezeu să te ierte, Dorule, şi să te ocrotească de-a dreapta Sa, pentru că meriţi prin tot ce ai creat şi pentru modestia şi verticalitatea ta! Drum lin în Lumină!", a scris regizorul Lucian Sabados, într-un comentariu.

Citeste si: Durere imensă pentru Catinca Roman. Tatăl ei a decedat la vârsta de 90 de ani

Cine a fost Doru Ana?

 Doru Ana s-a născut la 28 februarie 1954 în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1980. În 1977 a jucat primul rol în filmul Egmont. Alte roluri notabile în Terminus paradis (1998), Marfa și banii (2001), Umbre (2019). A jucat pe scena teatrului „Bulandra” din București și a fost profesor univ.dr. la secția Arta actorului a Facultății de Teatru din cadrul UNATC. 

Citeste si: Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani! Care este cauza decesului marelui actor