Dorul de mamă l-a făcut pe un băiat de 14 ani să recurgă la un gest emoționant. „Trebuia să se ducă după mamă”

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 mar 2024, 00:05

Dorul de mamă l-a făcut pe un băiat de 14 ani să recurgă la un gest emoționant

Sursa: Unsplash

Un băiat de doar 14 ani a decurs la un gest emoționant pentru a fi alături de cea ce i-a dat viață.

Băiatul de 14 ani a fost lăsat, în urmă cu o lună, în grija bunicilor, mama acestuia plecând în Italia pentru a munci, însă dorul acestuia l-a făcut să înoate Prutul pentru a ajunge la cea care i-a dat viața.

Citește și: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio

Dorul de mamă l-a făcut pe un băiat de 14 ani să recurgă la un gest emoționant

Un adolescent de 14 ani din Republica Moldova a recurs la un gest emoționant pentru a fi alături de mama sa ce a plecat la muncă în Italia. Băiatul a fost lăsat în grija bunicilor în urmă cu o lună, când mama sa a decis să plece în Italia pentru a munci, dăruindu-i băiatului o viață mai bună.

După o lună de stat în grija bunicilor, băiatul a decis să meargă la mama sa, însă a făcut acest lucru înotând Prutul. 

Adolescentul a plecat de acasă cu doar câteva haine într-un ghiozdan şi un telefon mobil. Acesta a fost găsit în localitatea Drânceni, din judeţul Vaslui, după câteva zile de la plecarea sa din Republica Moldova. Apelul către autorități a fost dat de localnici, ce au sunat pentru a verifica cine este persoana suspectă ce se deplasează din Prut.

„Din verificările efectuate în bazele de date, precum şi din declaraţiile persoanei. A rezultat faptul că este vorba despre un cetăţean minor, în vârstă de 14 ani, cu cetăţenie română şi şi italiană, care fusese lăsat în urmă cu o lună, la bunici pe teritoriu Republicii Moldova.”,  a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Vaslui, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: „E dureros pentru familie”. Un copil de cinci ani și-a pierdut viața, după ce o poartă de fier forjat a căzut peste el, în Otopeni

Adolescentul este în grija celor de la DGASPC Vaslui

Adolescentul de 14 ani a fost luat sub grija celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, iar asistenții sociali au reușit să o contacteze pe mama acestuia.

Urmează că aceasta să vină în țară peste câteva zile pentru a se revedea cu băiatul.  „ În prezent el beneficiază de o măsură de protecţie specială. Este vorba de plasament în regim de urgenţă, iar în continuare se fac toate diligențele pentru ca situaţia copilului să fie clarificată, iar el să se bucure pe cât se poate, în situația dată de cele mai bune condiţii.”, 
a anunțat Romeo Creţu, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui.

Citește și: Copil în vârstă de 15 ani, găsit mort în internatul unui liceu pentru copii cu deficienţe de auz. Care a fost, de fapt, cauza decesului?