Dosar penal in rem în cazul lui Vergil Chițac. Ce acuzații i se aduc?

Author: B.H.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem în cazul lui Vergil Chițac. Ce acuzații i se aduc senatorului liberal?

Autoritățile s-au sesizat din oficiu și au luat primele măsuri împotriva senatorului liberal Vergil Chițac. Informația vine la doar câteva ore după ce fiica acestuia a făcut publică informația potrivit căreia acesta a fost transferat la secția de Terapie Intensivă.

Citeste si: Extras din Decretul semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României

Dosar penal in rem în cazul lui Vergil Chițac. Ce acuzații i se aduc?

Diagonsticat cu noul coronavirus, pe numele senatorului liberal Vergil Chiţac a fost deschis un dosar penal in rem. Acesta a infectat mai multe persoane cu virusul COVID-19, iar acum, autoritățile trebuie să stabilească dacă acesta și-a luat toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea temutului virus.

Dosarul in rem în cazul lui Vergil Chițac a fost deschis pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Senatorul liberal a participat între 17 și 19 februarie la o reuniune NATO la Bruxelles. Pe data de 6 martie, toți cei care au participat la această întâlnire au fost informați de către Secretariatul general al Adunării NATO că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Ultima oră! Ce conține decretul privind instituirea stării de urgență în România? Klaus Iohannis a făcut anunțul

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Chiar dacă înștințarea din partea Secretariatul general al Adunării NATO a venit pe 6 martie, senatorul Vergil Chiţac a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL pe 9 martie, declarând ulterior că a aflat de existența posibilității de a fi infectat cu COVID-19 în cursul aceleiași zile, un medic spunându-i să nu se îngrijoreze dacă nu are simptome.

După ce Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus, întreaga conducere PNL a intrat în izolare, descoperindu-se alte trei cazuri.

Senatorul PNL Vergil Chițac este la Terapie Intensivă. Anunțul făcut de fiica politicianului

Fiica senatorului PNL Vergil Chiţac spune că tatăl ei, care a fost diagnosticat săptămâna trecută cu coronavirus a fost mutat la Terapie Intensivă.

" Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil şi a Simonei Chiţac şi sora lui Octavian Chiţac. Toţi trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 şi sunt momentan internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Pentru mulţi oameni ei sunt nişte numere în statisticile celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nişte cazuri despre care citesc şi faţă de care mulţi îşi exprimă într-un fel sau altul părerea. Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele şi o mare parte din sufletul meu”, a scris fata lui Vergil Chiţac, care a menţionat că nu şi-a mai văzut părinţii de la Crăciun, iar fratele de la începutul februarie.

Citeste si: Starea de urgenţă- Măsuri economice: Guvernul poate adopta măsuri de ultima oră

 

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de miercuri din „Casa iubirii”, Bogdan a chemat-o pe Denisa în camera roșie. Acolo, el i-a explicat că nu pot avea ceva mai mult, decât o relație de prietenie, iar fata a răbufnit.