Dosarul FRAUDEI URIASE din domeniul licentelor pentru calculatoare capata proportii colosale!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 nov 2020, 03:00

Nume grele au venit astazi sa dea explicatii in fata procurilor in legatura cu achizitionarea acestor licente.

Oficiali din guvern, dar si sefi ai firmelelor din IT au petrecut ore intregi la audieri. Sorin Eftene, fost director general interimar al uneia dintre cele mai mari companii care detine si vinde licente de calculatoare, a fost si el la DNA. Nu mai putin de 7 ore a stat in fata procurorilor pentru a explica cum s-au semnat contractele intre firma pe care o reprezenta si statul roman, in perioada 2012-2013.

In fata anchetatorilor a stat cu orele si a dat declaratii, afara, insa, fostul director a tacut malc. Aceasi atitudine a afisat si seful secretariatului general al guvernului, Ioan Moraru. Motivele tacerii s-ar putea ghici din spusele procurorilor DNA. Acestia investigheaza o frauda de ordinul milioanelor de euro, care ar fi fost facuta prin cumpararea de licente IT pentru Ministerul Educatiei si cel al Internelor.

Este vorba despre mai multe contracte semnate in 2001 si prelungite, apoi, in mai multe guvernari si care ar valora, in total, peste un milliard de euro.

Insa, potrivit procurorilor, licentele nu s-ar fi potrivit calculatoarelor si, colac peste pupaza, desi au fost cumparate en-gros, s-ar fi platit cu 5.4 milioane de euro peste pretul pietei! Zilele urmatoare sunt asteptate si alte nume grele la audieri. Printre acestea s-ar numara si fostii premieri Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

##VIDEO117473##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?